1
Klop het ei los met peper en zout. Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Haal ze door de bloem, schud er de bloem af en dompel ze in het losgeklopte ei. Haal ze ten slotte door het paneermeel. Laat in de koelkast rusten.
2
Hak de sjalotjes fijn en doe ze in een steelpan met de laurierblaadjes, peper, een gehakt teentje knoflook, de rozemarijn en 2 takjes tijm. Giet er het ‘Saison’ Hof Ten Dormaalbier bij en laat op een zacht vuurtje tot ± ⅓ inkoken. Filter door een puntzeef en voeg de room en de boter toe, tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met zout, peper, enkele druppels citroensap en voeg de fijngesnipperde bieslook toe.
3
Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de varkenslapjes gedurende ± 1 min. 30’ per kant goudbruin. Boost de smaak met een beetje tijm en knoflook. Laat de varkenslapjes op keukenpapier uitlekken.
4
Hak de sla heel fijn. Dresseer de varkenslapjes op de borden, giet er saus rond en werk af met een beetje fleur de sel, peper, sla en 1 citroenpartje. Geef er gekookte aardappelen bij en een groene groente.
5
Tip: Laat alles wat je gaat paneren altijd eerst in de koelkast rusten, zo is de korst mooi gestold en krokanter.
1
Klop het ei los met peper en zout. Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Haal ze door de bloem, schud er de bloem af en dompel ze in het losgeklopte ei. Haal ze ten slotte door het paneermeel. Laat in de koelkast rusten.
2
Hak de sjalotjes fijn en doe ze in een steelpan met de laurierblaadjes, peper, een gehakt teentje knoflook, de rozemarijn en 2 takjes tijm. Giet er het ‘Saison’ Hof Ten Dormaalbier bij en laat op een zacht vuurtje tot ± ⅓ inkoken. Filter door een puntzeef en voeg de room en de boter toe, tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met zout, peper, enkele druppels citroensap en voeg de fijngesnipperde bieslook toe.
3
Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de varkenslapjes gedurende ± 1 min. 30’ per kant goudbruin. Boost de smaak met een beetje tijm en knoflook. Laat de varkenslapjes op keukenpapier uitlekken.
4
Hak de sla heel fijn. Dresseer de varkenslapjes op de borden, giet er saus rond en werk af met een beetje fleur de sel, peper, sla en 1 citroenpartje. Geef er gekookte aardappelen bij en een groene groente.
5
Tip: Laat alles wat je gaat paneren altijd eerst in de koelkast rusten, zo is de korst mooi gestold en krokanter.