Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLuxe toast champignon
Delhaize logo
  • Luxe toast champignon

Luxe toast champignon

Luxe toast champignon
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g dikke sneetjes gerookt spek
  • 4 sneetjes serranoham
  • 300 g biochampignons ‘Gastronomische mix’
  • 200 g kleine uitjes
  • 4 dikke sneetjes brood
  • 2 dl kalfsfond
  • 25 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 15 g kervel
  • peper
  • 100 g dikke sneetjes gerookt spek
  • 4 sneetjes serranoham
  • 300 g biochampignons ‘Gastronomische mix’
  • 200 g kleine uitjes
  • 4 dikke sneetjes brood
  • 2 dl kalfsfond
  • 25 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 15 g kervel
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Snijd het spek, zonder het zwoerd, in dikke blokjes. Fruit ze op een heel zacht vuurtje in een antiaanbakpan, tot het vet vrijkomt. Voeg de gepelde gehalveerde uien toe (met de snijkant naar onder), samen met het gesnipperde teentje knoflook, de tijm en de kalfsfond. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Laat dan op een matig vuurtje volledig inkoken, zonder deksel.
2
Gril de sneetjes ham op een zacht vuurtje, in een grote antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, tot ze mooi krokant zijn.
3
Snijd de grootste champignons in grote stukken en laat de kleine heel. Bak de champignons goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met de geklaarde boter. Meng ze met de uien en de spekblokjes, voeg de gehakte kervel toe (houd enkele takjes apart voor de afwerking) en breng verder op smaak.
4
Smeer de sneetjes brood lichtjes in met olijfolie en gril ze aan de 2 kanten in een braadpan. Verdeel er de champignons over, voeg de krokante ham in stukjes toe, werk af met kervel en serveer.
1
Snijd het spek, zonder het zwoerd, in dikke blokjes. Fruit ze op een heel zacht vuurtje in een antiaanbakpan, tot het vet vrijkomt. Voeg de gepelde gehalveerde uien toe (met de snijkant naar onder), samen met het gesnipperde teentje knoflook, de tijm en de kalfsfond. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Laat dan op een matig vuurtje volledig inkoken, zonder deksel.
2
Gril de sneetjes ham op een zacht vuurtje, in een grote antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, tot ze mooi krokant zijn.
3
Snijd de grootste champignons in grote stukken en laat de kleine heel. Bak de champignons goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met de geklaarde boter. Meng ze met de uien en de spekblokjes, voeg de gehakte kervel toe (houd enkele takjes apart voor de afwerking) en breng verder op smaak.
4
Smeer de sneetjes brood lichtjes in met olijfolie en gril ze aan de 2 kanten in een braadpan. Verdeel er de champignons over, voeg de krokante ham in stukjes toe, werk af met kervel en serveer.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Snack
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
100 gr
2
25
Jamon Serrano
Argal Jamon Serrano
4 × 50 gr
3 voor €5.5
2
00
Stekelzwam
Delhaize Stekelzwam
2 × 150 gr
6
19
Broodjes | Glutenvrij
Schär Broodjes | Glutenvrij
3 × 350 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
5
49
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Verse look
Delhaize Verse look
140 gr
2
29
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€50,62