1
Maak de artisjokken schoon en behoud enkel de artisjokbodems: breek de steel van de artisjok en verwijder de onderste blaadjes. Verwijder ook de binnenste blaadjes zodat het hart van de artisjok overblijft. Snijd een citroen in 2 en wrijf de artisjok ermee in om verkleuren tegen te gaan. Verwijder het hooi dat in het hart zit en snijd de buitenste blaadjes weg, zodat enkel de bodem overblijft.
2
Zet een grote pot op het vuur met de tijm, de knoflook, het laurierblad en de rode peper. Doe het bouillonblokje en de schoongemaakte artisjokken erbij, kruid met peper en zout en vul verder met water tot de groenten net onder staan. Breng aan de kook. Kook ze gedurende ± 40 min gaar in de gekruide groentebouillon.
3
Haal de artisjokbodems uit de jus, snijd ze in stukken en houd ze even apart.
4
Voeg het citroensap van de andere citroen en een klontje ijskoude boter bij de bouillon en klop tot je een mooi gebonden saus hebt.
5
Verwijder de kroontjes en pitjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de platte peterselie.
6
Kook de pasta gaar in een grote pot kokend gezouten water. Giet de pasta af en lepel die samen met de artisjokbodems onder de saus.
7
Werk de pasta af met de tomatenblokjes en de gesnipperde platte peterselie en schaaf er wat pecorino over. Breng op smaak met een snufje ‘Chili explosion’ Santa Maria.
1
Maak de artisjokken schoon en behoud enkel de artisjokbodems: breek de steel van de artisjok en verwijder de onderste blaadjes. Verwijder ook de binnenste blaadjes zodat het hart van de artisjok overblijft. Snijd een citroen in 2 en wrijf de artisjok ermee in om verkleuren tegen te gaan. Verwijder het hooi dat in het hart zit en snijd de buitenste blaadjes weg, zodat enkel de bodem overblijft.
2
Zet een grote pot op het vuur met de tijm, de knoflook, het laurierblad en de rode peper. Doe het bouillonblokje en de schoongemaakte artisjokken erbij, kruid met peper en zout en vul verder met water tot de groenten net onder staan. Breng aan de kook. Kook ze gedurende ± 40 min gaar in de gekruide groentebouillon.
3
Haal de artisjokbodems uit de jus, snijd ze in stukken en houd ze even apart.
4
Voeg het citroensap van de andere citroen en een klontje ijskoude boter bij de bouillon en klop tot je een mooi gebonden saus hebt.
5
Verwijder de kroontjes en pitjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de platte peterselie.
6
Kook de pasta gaar in een grote pot kokend gezouten water. Giet de pasta af en lepel die samen met de artisjokbodems onder de saus.
7
Werk de pasta af met de tomatenblokjes en de gesnipperde platte peterselie en schaaf er wat pecorino over. Breng op smaak met een snufje ‘Chili explosion’ Santa Maria.