1
Pel de uien, snijd ze in de helft en daarna in fijne reepjes. Zet een pan met 2 el olijfolie op het vuur en bak 2/3 van de uien glazig. Bestuif met de bloem en zet onder water. Voeg het groentebouillonblokje en het kruidenboeket toe en laat 25 à 30 min pruttelen op een laag vuurtje. Verwijder het kruidenboeketje na de kooktijd en kruid af met peper en zout.
2
Zet ondertussen nog een pannetje op het vuur en bak de rest van de uienreepjes in 2 el olijfolie. Blus met de balsamicoazijn en doe 2/3 van de pijnboompitten en de suiker erbij. Laat ook zo’n 20 min pruttelen op een zacht vuurtje.
3
Voor het broodje: lepel de geitenkaas onder de yoghurt. Meng goed door en kruid met peper en zout. Snijd dan de broodjes doormidden, besprenkel met een beetje olijfolie en gril ze krokant in de oven of ‘toaster’. Besmeer de gegrilde broodjes met de vers bereide kaas en werk af met de rest van de pijnboompitten.
4
Verdeel de uiensoep over de kommetjes en lepel er wat gekaramelliseerde ui en pijnboompitten bij. Werk af met enkele takjes verse tijm.
1
Pel de uien, snijd ze in de helft en daarna in fijne reepjes. Zet een pan met 2 el olijfolie op het vuur en bak 2/3 van de uien glazig. Bestuif met de bloem en zet onder water. Voeg het groentebouillonblokje en het kruidenboeket toe en laat 25 à 30 min pruttelen op een laag vuurtje. Verwijder het kruidenboeketje na de kooktijd en kruid af met peper en zout.
2
Zet ondertussen nog een pannetje op het vuur en bak de rest van de uienreepjes in 2 el olijfolie. Blus met de balsamicoazijn en doe 2/3 van de pijnboompitten en de suiker erbij. Laat ook zo’n 20 min pruttelen op een zacht vuurtje.
3
Voor het broodje: lepel de geitenkaas onder de yoghurt. Meng goed door en kruid met peper en zout. Snijd dan de broodjes doormidden, besprenkel met een beetje olijfolie en gril ze krokant in de oven of ‘toaster’. Besmeer de gegrilde broodjes met de vers bereide kaas en werk af met de rest van de pijnboompitten.
4
Verdeel de uiensoep over de kommetjes en lepel er wat gekaramelliseerde ui en pijnboompitten bij. Werk af met enkele takjes verse tijm.