⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBuddha bowl met tofoe
Delhaize logo
  • Buddha bowl met tofoe

Buddha bowl met tofoe

Buddha bowl met tofoe
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g biotofu
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 100 g rucola
  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 1 grote zoete aardappel
  • 120 g quinoa
  • 120 g groene linzen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el zuivere sesamolie
  • 5 cl sojasaus
  • 5 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • peper
  • 250 g biotofu
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 100 g rucola
  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 1 grote zoete aardappel
  • 120 g quinoa
  • 120 g groene linzen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el zuivere sesamolie
  • 5 cl sojasaus
  • 5 cm gember
  • 1/2 rode peper

Begin met koken

: 35 min. + 2u weektijd
1
Snijd de tofoe in 4 en laat hem 2 u marineren met de sojasaus, de sesamolie, het sap van 1⁄2 citroen, de ontpitte en fijngehakte rode peper, de gesnipperde lente-uitjes (wit + malse groen), de sesamzaadjes en het sap van de geraspte en geperste gember.
2
Bedek de linzen met koud water, breng aan de kook en laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet af en spoel met koud water. Meng ze met 1 el olijfolie, peper en zout.
3
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem met koud water, laat hem goed uitlekken en voeg 1 el olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
4
Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Stoom ze 10 min. Laat afkoelen.
5
Doe de stukken tofoe met de helft van hun marinade in een braadpan. Verwarm zachtjes, tot de marinade volledig is ingekookt.
6
Snijd de rode bieten in blokjes en de appelen in fijne plakjes. Besprenkel ze met citroen. Snijd de radijzen in 2.
7
Verdeel alle ingrediënten (ook de rucola) over 4 brede kommen of diepe borden en serveer. Geef er de rest van de marinade apart bij als dressing.
1
Snijd de tofoe in 4 en laat hem 2 u marineren met de sojasaus, de sesamolie, het sap van 1⁄2 citroen, de ontpitte en fijngehakte rode peper, de gesnipperde lente-uitjes (wit + malse groen), de sesamzaadjes en het sap van de geraspte en geperste gember.
2
Bedek de linzen met koud water, breng aan de kook en laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet af en spoel met koud water. Meng ze met 1 el olijfolie, peper en zout.
3
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem met koud water, laat hem goed uitlekken en voeg 1 el olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
4
Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Stoom ze 10 min. Laat afkoelen.
5
Doe de stukken tofoe met de helft van hun marinade in een braadpan. Verwarm zachtjes, tot de marinade volledig is ingekookt.
6
Snijd de rode bieten in blokjes en de appelen in fijne plakjes. Besprenkel ze met citroen. Snijd de radijzen in 2.
7
Verdeel alle ingrediënten (ook de rucola) over 4 brede kommen of diepe borden en serveer. Geef er de rest van de marinade apart bij als dressing.
Nutritionele informatie
Energie: 507 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Olie | Wok | Geroosterde sesam
25 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tofu | Curry | Vegan | Bio
Delhaize Tofu | Curry | Vegan | Bio
250 gr
Bio
    3
    79
    Rode radijzen | Bussel
    Delhaize Rode radijzen | Bussel
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Rode biet | Gekookt | Bio
    Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
    1 st
    Bio
      1
      65
      Rucola
      Delhaize Rucola
      100 gr
      1
      29
      Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
      Pink Lady Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
      900 gr
      2de tegen -50%
      3
      99
      Citroen | 1 st
      Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
      Zoete aardappel | Kubus
      Delhaize Zoete aardappel | Kubus
      300 gr
      • frozen.external.af58c8a6.svg
      1
      19
      Quinoa | Bio | Kookbuiltje
      Bosto Quinoa | Bio | Kookbuiltje
      4 x 75 gr
      Bio
        4
        99
        Linzen
        Bonduelle Linzen
        130 gr
        1
        85
        Saus | Soja
        Suzi Wan Saus | Soja
        14,3 cl
        4
        15
        Gember | Bio
        Delhaize Gember | Bio
        150 gr
        Bio
          1
          89
          Rode pepers | Verpakt
          Delhaize Rode pepers | Verpakt
          50 gr
          1
          35
          Sesamzaad | Geroosterde
          Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
          95 gr
          3
          85

          Reeds in je keuken

          Olijfolie | Culinaire
          Delhaize Olijfolie | Culinaire
          50 cl
          5
          25
          Peper | Groen | Gepekeld
          Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
          60 gr
          1
          69
          Totaal:
          €31,77