1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een kookpot met 40 g gesmolten boter. Fruit ze 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 1 l water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef.
2
Giet de soep terug in de kookpot, breng ze aan de kook en dompel er de asperges in kleine stukjes in (houd 1 asperge apart voor de afwerking). Laat 5 min. pruttelen, voeg de room en de rest van de boter toe. Breng verder op smaak.
3
Snijd de laatste asperge met een dunschiller in fijne slierten. Schik een hoopje verse kruiden in elk bord, voeg de aspergeslierten toe en giet er voorzichtig de soep rond. Dien meteen op.
1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een kookpot met 40 g gesmolten boter. Fruit ze 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 1 l water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef.
2
Giet de soep terug in de kookpot, breng ze aan de kook en dompel er de asperges in kleine stukjes in (houd 1 asperge apart voor de afwerking). Laat 5 min. pruttelen, voeg de room en de rest van de boter toe. Breng verder op smaak.
3
Snijd de laatste asperge met een dunschiller in fijne slierten. Schik een hoopje verse kruiden in elk bord, voeg de aspergeslierten toe en giet er voorzichtig de soep rond. Dien meteen op.