⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLamssteak (lamsboutsnede) met venkelkruidensalade en aïoli
Delhaize logo
  • Lamssteak (lamsboutsnede) met venkelkruidensalade en aïoli
    A

Lamssteak (lamsboutsnede) met venkelkruidensalade en aïoli

Lamssteak (lamsboutsnede) met venkelkruidensalade en aïoliA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 handvol basilicum
  • 1 el citroensap
  • 1 zakje gemengde sla
  • 4 lamsboutsnedes, ongeveer 180 g elk
  • 4 lente-uitjes
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 3 e.l. olijfolie
  • 2 rode chilipepers
  • peper
  • 1 bulbe venkelknol
  • 1 handvol verse koriander
  • 1 handvol basilicum
  • 1 el citroensap
  • 1 zakje gemengde sla
  • 4 lamsboutsnedes, ongeveer 180 g elk
  • 4 lente-uitjes
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 3 e.l. olijfolie
  • 2 rode chilipepers
  • peper
  • 1 bulbe venkelknol
  • 1 handvol verse koriander

Begin met koken

1
Voor de aïoli: 1 teentje knoflook, 2 eierdooiers, 3 dl olijfolie, 1 eetlepel citroensap,peper en zout en grof zout
2
Doe voor de aïoli alle ingrediënten in de beker van de staafmixer. Zet de mixer op de bodem van de beker, zet de mixer aan en trek hem langzaam naar boven.
3
Spoel alle groenten en kruiden. Snijd de venkel in fijne plakjes (met de mandoline). Haal de pitjes zorgvuldig uit de chilipepers en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd ook de lente-ui fijn.
4
Hak de basilicum, koriander en munt grof. Vermeng al de groenten en kruiden met de gemengde sla en breng op smaak met citroensap, olijfolie en peper en zout.
5
Kruid de lamsboutsnedes met peper en zout en bak ze kort in olijfolie.
6
Snijd de gebakken lamsboutsnedes in plakjes, strooi er desgewenst nog wat grof zout over en serveer ze met de salade en een beetje aïoli.
1
Voor de aïoli: 1 teentje knoflook, 2 eierdooiers, 3 dl olijfolie, 1 eetlepel citroensap,peper en zout en grof zout
2
Doe voor de aïoli alle ingrediënten in de beker van de staafmixer. Zet de mixer op de bodem van de beker, zet de mixer aan en trek hem langzaam naar boven.
3
Spoel alle groenten en kruiden. Snijd de venkel in fijne plakjes (met de mandoline). Haal de pitjes zorgvuldig uit de chilipepers en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd ook de lente-ui fijn.
4
Hak de basilicum, koriander en munt grof. Vermeng al de groenten en kruiden met de gemengde sla en breng op smaak met citroensap, olijfolie en peper en zout.
5
Kruid de lamsboutsnedes met peper en zout en bak ze kort in olijfolie.
6
Snijd de gebakken lamsboutsnedes in plakjes, strooi er desgewenst nog wat grof zout over en serveer ze met de salade en een beetje aïoli.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 517; energie (kCal): 124; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 4,9; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 474,67
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 517; energie (kCal): 124; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 4,9; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 474,67
Gluten vrij
Pasen,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Trio van sla | Kluit
Delhaize Trio van sla | Kluit
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
25
Lamsbout | Met been | Celtic
Delhaize Lamsbout | Met been | Celtic
3 × +/- 1,4 kg
+/-€
28
69
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Venkel
Delhaize Venkel
500 gr
1
79
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€97,54