⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSobanoedels met kip
Delhaize logo
  • Sobanoedels met kip
    A

Sobanoedels met kip

Sobanoedels met kipA
Makkelijk
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g kippenborstfilets
  • 150 g tofu
  • 220 g peulerwten
  • 8 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 cm gember
  • 400 g sobanoedels
  • 2 el fish sauce
  • 2 el sojasaus
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1/2 kl kurkuma (voor de bouillon)
  • 1 snuifje kurkuma (voor de kip)
  • 8 dl water
  • 400 g kippenborstfilets
  • 150 g tofu
  • 220 g peulerwten
  • 8 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 cm gember
  • 400 g sobanoedels
  • 2 el fish sauce
  • 2 el sojasaus
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1/2 kl kurkuma (voor de bouillon)
  • 1 snuifje kurkuma (voor de kip)
  • 8 dl water

Begin met koken

: 30 min
1
Schil de gember. Pel de knoflook en hak grof samen met de gember. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringen, houd een handvol ringetjes apart voor de afwerking.
2
Zet een pan op het vuur met de sojasaus, de fish sauce, de gember, de knoflook, de lente-ui en de kurkuma. Giet er het water bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuur.
3
Haal van het vuur en giet de bouillon door een zeef. Zet even apart.
4
Snijd de kip in blokjes. Kruid met peper en zout en bak ze mooi goudbruin en gaar in wat olijfolie. Kruid met kurkuma.
5
Kook de sobanoedels gaar volgens de instructies op de verpakking.
6
Breng water aan de kook en dompel de peulerwten erin gedurende 2 à 3 minuten. Koel ze af onder ijswater om het kookproces te stoppen en de kleur te bewaren. Bak ze kort op in wat olijfolie.
7
Laat de tofu zorgvuldig uitlekken en snijd in blokjes.
8
Verdeel de sobanoedels over diepe kommen, schik er de kip, de blokjes tofu en de peultjes op en giet dan de zelfgemaakte bouillon erover.
9
Werk af met wat lente-ui.
1
Schil de gember. Pel de knoflook en hak grof samen met de gember. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringen, houd een handvol ringetjes apart voor de afwerking.
2
Zet een pan op het vuur met de sojasaus, de fish sauce, de gember, de knoflook, de lente-ui en de kurkuma. Giet er het water bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuur.
3
Haal van het vuur en giet de bouillon door een zeef. Zet even apart.
4
Snijd de kip in blokjes. Kruid met peper en zout en bak ze mooi goudbruin en gaar in wat olijfolie. Kruid met kurkuma.
5
Kook de sobanoedels gaar volgens de instructies op de verpakking.
6
Breng water aan de kook en dompel de peulerwten erin gedurende 2 à 3 minuten. Koel ze af onder ijswater om het kookproces te stoppen en de kleur te bewaren. Bak ze kort op in wat olijfolie.
7
Laat de tofu zorgvuldig uitlekken en snijd in blokjes.
8
Verdeel de sobanoedels over diepe kommen, schik er de kip, de blokjes tofu en de peultjes op en giet dan de zelfgemaakte bouillon erover.
9
Werk af met wat lente-ui.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 375; energie (kCal): 90; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 11,5; suikers (g): 1,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 643,59
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 375; energie (kCal): 90; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 11,5; suikers (g): 1,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 643,59
Aziatisch
Lactose vrij
Moederdag,Vaderdag
Diner
Lente,Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Nuoc mam saus
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filetblokjes | Kip
Delhaize Filetblokjes | Kip
+/- 400 gr
+/-€
5
60
Tofu | Noten | Vegan | Bio
Delhaize Tofu | Noten | Vegan | Bio
200 gr
Bio
    3
    79
    Peulen
    Delhaize Peulen
    2 × 200 gr
    2
    09
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Noedels | Rijst
      So Thai Noedels | Rijst
      400 gr
      4
      69
      Saus | Soja
      Suzi Wan Saus | Soja
      14,3 cl
      4
      15
      Kruiden | Kurkuma | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
      35 gr
      3
      55

      Reeds in je keuken

      Look | Netje | Bio
      Delhaize Look | Netje | Bio
      100 gr
      Bio
        1
        29
        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        25
        Peper | Groen | Gepekeld
        Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
        60 gr
        1
        69
        Mineraalwater | Niet bruisend | PET
        Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
        6 x 1 l
        2+1 gratis
        4
        69
        Totaal:
        +/-€27,85