1
Rasp de komkommer met de grove kant van de rasp, kruid met zout, meng goed en laat uitlekken in een vergiet.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
3
Doe het vlees in een grote kom. Voeg 2 eetlepels yoghurt toe, komijn, 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie, zout, peper, pili-pili en 2 geperste knoflooktenen. Kneed alles goed en verdeel in 4.
4
Ontrol de 2 vellen pizzadeeg en laat ze op het bakpapier van de verpakking liggen. Snij ze in twee en geef ze de vorm van een uitgerekt oog.
5
Leg een ¼ van het vleesmengel op elk deegdeel, verdeel het met de vingers, maar laat rondom een boord vrij (zoals bij een pizza). Smeer de boord in met olijfolie. Laat 10 min. in de oven bakken.
6
Pers ondertussen zoveel mogelijk water uit de komkommer. Meng de geraspte komkommer met de rest van de yoghurt, 1 dikke eetlepel olijfolie, het citroensap, 1 geperst knoflookteentje, 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie en de fijngesneden munt. Breng op smaak met peper en zout.
7
Neem de pides uit de oven en serveer meteen bestrooid met de fijngesnipperde lente-uitjes. Dien op met de saus en een lekkere salade.
1
Rasp de komkommer met de grove kant van de rasp, kruid met zout, meng goed en laat uitlekken in een vergiet.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
3
Doe het vlees in een grote kom. Voeg 2 eetlepels yoghurt toe, komijn, 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie, zout, peper, pili-pili en 2 geperste knoflooktenen. Kneed alles goed en verdeel in 4.
4
Ontrol de 2 vellen pizzadeeg en laat ze op het bakpapier van de verpakking liggen. Snij ze in twee en geef ze de vorm van een uitgerekt oog.
5
Leg een ¼ van het vleesmengel op elk deegdeel, verdeel het met de vingers, maar laat rondom een boord vrij (zoals bij een pizza). Smeer de boord in met olijfolie. Laat 10 min. in de oven bakken.
6
Pers ondertussen zoveel mogelijk water uit de komkommer. Meng de geraspte komkommer met de rest van de yoghurt, 1 dikke eetlepel olijfolie, het citroensap, 1 geperst knoflookteentje, 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie en de fijngesneden munt. Breng op smaak met peper en zout.
7
Neem de pides uit de oven en serveer meteen bestrooid met de fijngesnipperde lente-uitjes. Dien op met de saus en een lekkere salade.