⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTurkse pides met komkommersaus
Delhaize logo
  • Turkse pides met komkommersaus

Turkse pides met komkommersaus

Turkse pides met komkommersaus
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g gehakte biefstuk, niet bereid
  • gemalen pili-pili
  • 4 el fijngehakte bladpeterselie
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 vellen pizzadeeg (260 g per vel)
  • olijfolie
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1/3 komkommer
  • 1 dikke koffielepel gemalen komijn
  • peper
  • 400 g gehakte biefstuk, niet bereid
  • gemalen pili-pili
  • 4 el fijngehakte bladpeterselie
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 vellen pizzadeeg (260 g per vel)
  • olijfolie
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1/3 komkommer
  • 1 dikke koffielepel gemalen komijn
  • peper

Begin met koken

1
Rasp de komkommer met de grove kant van de rasp, kruid met zout, meng goed en laat uitlekken in een vergiet.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
3
Doe het vlees in een grote kom. Voeg 2 eetlepels yoghurt toe, komijn, 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie, zout, peper, pili-pili en 2 geperste knoflooktenen. Kneed alles goed en verdeel in 4.
4
Ontrol de 2 vellen pizzadeeg en laat ze op het bakpapier van de verpakking liggen. Snij ze in twee en geef ze de vorm van een uitgerekt oog.
5
Leg een ¼ van het vleesmengel op elk deegdeel, verdeel het met de vingers, maar laat rondom een boord vrij (zoals bij een pizza). Smeer de boord in met olijfolie. Laat 10 min. in de oven bakken.
6
Pers ondertussen zoveel mogelijk water uit de komkommer. Meng de geraspte komkommer met de rest van de yoghurt, 1 dikke eetlepel olijfolie, het citroensap, 1 geperst knoflookteentje, 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie en de fijngesneden munt. Breng op smaak met peper en zout.
7
Neem de pides uit de oven en serveer meteen bestrooid met de fijngesnipperde lente-uitjes. Dien op met de saus en een lekkere salade.
1
Rasp de komkommer met de grove kant van de rasp, kruid met zout, meng goed en laat uitlekken in een vergiet.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
3
Doe het vlees in een grote kom. Voeg 2 eetlepels yoghurt toe, komijn, 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie, zout, peper, pili-pili en 2 geperste knoflooktenen. Kneed alles goed en verdeel in 4.
4
Ontrol de 2 vellen pizzadeeg en laat ze op het bakpapier van de verpakking liggen. Snij ze in twee en geef ze de vorm van een uitgerekt oog.
5
Leg een ¼ van het vleesmengel op elk deegdeel, verdeel het met de vingers, maar laat rondom een boord vrij (zoals bij een pizza). Smeer de boord in met olijfolie. Laat 10 min. in de oven bakken.
6
Pers ondertussen zoveel mogelijk water uit de komkommer. Meng de geraspte komkommer met de rest van de yoghurt, 1 dikke eetlepel olijfolie, het citroensap, 1 geperst knoflookteentje, 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie en de fijngesneden munt. Breng op smaak met peper en zout.
7
Neem de pides uit de oven en serveer meteen bestrooid met de fijngesnipperde lente-uitjes. Dien op met de saus en een lekkere salade.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kids
Diner
Zomer,Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Américain natuur
400 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Knoflook | Netje
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Pili - Pili | Molen
Santa Maria Kruiden | Pili - Pili | Molen
37 gr
3
85
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Yoghurt | Griekse wijze | lactose vrij
Dilea Yoghurt | Griekse wijze | lactose vrij
2 × 4 x 90 gr
2de tegen -50%
4
55
Pizzadeeg | Dun en rechthoekig
Herta Pizzadeeg | Dun en rechthoekig
2 × 385 gr
2de tegen -50%
3
29
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
99
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€25,25