1
Schil 1 kleine knolselderij en snijd hem in blokjes. Meng de blokjes met 2 el olijfolie, 6 el honing, 1 el za'atar en 4 takjes tijm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 25 min. in de oven (voorverwarmd op 180°C) en roer af en toe om.
2
Snijd 2 uien fijn en fruit ze in een sauteerpan op een laag vuurtje met 4 el olijfolie.
3
Kook 250 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel grondig onder koud water. Doe de rijst in de sauteerpan, voeg 60 g rozijnen toe en bak op een hoog vuur. Kruid naar wens.
4
Verhit een grote pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Bestrijk 600 g lamskoteletten Celtic met 2 el olijfolie en schroei ze 1 min. per kant. Zet het vuur op de laagste stand, voeg de tijmblaadjes (zonder takjes) toe en laat nog zo'n 3 min. verdergaren, naar eigen wens. Breng op smaak met peper en zout en kruid ook de blokjes knolselderij.
5
Serveer de knolselderij samen met de lamskoteletten en de gebakken rijst.
6
Rectifiez l’assaisonnement des dés de céleri-rave. Servez avec le riz sauté et les côtes d’agneau.
1
Schil 1 kleine knolselderij en snijd hem in blokjes. Meng de blokjes met 2 el olijfolie, 6 el honing, 1 el za'atar en 4 takjes tijm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 25 min. in de oven (voorverwarmd op 180°C) en roer af en toe om.
2
Snijd 2 uien fijn en fruit ze in een sauteerpan op een laag vuurtje met 4 el olijfolie.
3
Kook 250 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel grondig onder koud water. Doe de rijst in de sauteerpan, voeg 60 g rozijnen toe en bak op een hoog vuur. Kruid naar wens.
4
Verhit een grote pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Bestrijk 600 g lamskoteletten Celtic met 2 el olijfolie en schroei ze 1 min. per kant. Zet het vuur op de laagste stand, voeg de tijmblaadjes (zonder takjes) toe en laat nog zo'n 3 min. verdergaren, naar eigen wens. Breng op smaak met peper en zout en kruid ook de blokjes knolselderij.
5
Serveer de knolselderij samen met de lamskoteletten en de gebakken rijst.
6
Rectifiez l’assaisonnement des dés de céleri-rave. Servez avec le riz sauté et les côtes d’agneau.