Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGegrilde asperges, Duvelsaus en coppachips
Delhaize logo

Gegrilde asperges, Duvelsaus en coppachips

Gegrilde asperges, Duvelsaus en coppachips
Makkelijk
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 dl Duvel classic
  • 100 g Coppa di Parma
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 bussel groene asperge
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 3 takjes tijm
  • 4 takjes peterselie
  • 10 cl room met 20% v.g.
  • 1 el bruine cassonade
  • 4 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 2 dl Duvel classic
  • 100 g Coppa di Parma
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 bussel groene asperge
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 3 takjes tijm
  • 4 takjes peterselie
  • 10 cl room met 20% v.g.
  • 1 el bruine cassonade
  • 4 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de ui, de sjalot en de knoflook grof. Fruit ze 1 min in een steelpan met 2 el olijfolie en de tijm. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een heel zacht vuurtje slinken. Giet er de Duvel bij en laat nog 10 min zonder deksel pruttelen. 
2
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil de witte (de groene asperges hoef je niet te schillen). Kook ze 4 à 5 min in kokend gezouten water en laat ze in ijskoud water schrikken. 
3
Giet de saus door een puntzeef, druk goed aan en zet ze terug op het vuur. Voeg de room toe, de cassonade, peper en zout en laat zachtjes sudderen.  
4
Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de coppasneetjes over. Schuif ze ± 5 min in de oven tot ze krokant zijn (houd ze in het oog!) en laat ze op keukenpapier uitlekken. 
5
Laat de asperges goed uitlekken, meng ze met 2 el olijfolie en verdeel ze over een hete grill. Gril ze kort rondom en kruid ze met peper en zout.  
6
Meng de gehakte peterselie onder de saus en breng verder op smaak (voeg naar eigen smaak een beetje cassonade toe, maar let erop dat de typische bittere smaak van de Duvel nog tot zijn recht komt).  
7
Dresseer de asperges op de borden, overgiet ze met een beetje saus en bestrooi ze met stukjes coppa. Dien meteen op als voorgerecht en geef er brood bij. 
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de ui, de sjalot en de knoflook grof. Fruit ze 1 min in een steelpan met 2 el olijfolie en de tijm. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een heel zacht vuurtje slinken. Giet er de Duvel bij en laat nog 10 min zonder deksel pruttelen. 
2
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil de witte (de groene asperges hoef je niet te schillen). Kook ze 4 à 5 min in kokend gezouten water en laat ze in ijskoud water schrikken. 
3
Giet de saus door een puntzeef, druk goed aan en zet ze terug op het vuur. Voeg de room toe, de cassonade, peper en zout en laat zachtjes sudderen.  
4
Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de coppasneetjes over. Schuif ze ± 5 min in de oven tot ze krokant zijn (houd ze in het oog!) en laat ze op keukenpapier uitlekken. 
5
Laat de asperges goed uitlekken, meng ze met 2 el olijfolie en verdeel ze over een hete grill. Gril ze kort rondom en kruid ze met peper en zout.  
6
Meng de gehakte peterselie onder de saus en breng verder op smaak (voeg naar eigen smaak een beetje cassonade toe, maar let erop dat de typische bittere smaak van de Duvel nog tot zijn recht komt).  
7
Dresseer de asperges op de borden, overgiet ze met een beetje saus en bestrooi ze met stukjes coppa. Dien meteen op als voorgerecht en geef er brood bij. 

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Verse look
140 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Blond bier | 8,5%
Duvel Blond bier | 8,5%
6 x 33 cl
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
8
89
Coppa di Parma
Taste of Inspirations Coppa di Parma
100 gr
2
29
Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
Hak Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
165 gr
2de tegen -50%
7
09
Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
Hak Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
165 gr
2de tegen -50%
7
09
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€36,30