1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de ui, de sjalot en de knoflook grof. Fruit ze 1 min in een steelpan met 2 el olijfolie en de tijm. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een heel zacht vuurtje slinken. Giet er de Duvel bij en laat nog 10 min zonder deksel pruttelen.
2
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil de witte (de groene asperges hoef je niet te schillen). Kook ze 4 à 5 min in kokend gezouten water en laat ze in ijskoud water schrikken.
3
Giet de saus door een puntzeef, druk goed aan en zet ze terug op het vuur. Voeg de room toe, de cassonade, peper en zout en laat zachtjes sudderen.
4
Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de coppasneetjes over. Schuif ze ± 5 min in de oven tot ze krokant zijn (houd ze in het oog!) en laat ze op keukenpapier uitlekken.
5
Laat de asperges goed uitlekken, meng ze met 2 el olijfolie en verdeel ze over een hete grill. Gril ze kort rondom en kruid ze met peper en zout.
6
Meng de gehakte peterselie onder de saus en breng verder op smaak (voeg naar eigen smaak een beetje cassonade toe, maar let erop dat de typische bittere smaak van de Duvel nog tot zijn recht komt).
7
Dresseer de asperges op de borden, overgiet ze met een beetje saus en bestrooi ze met stukjes coppa. Dien meteen op als voorgerecht en geef er brood bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de ui, de sjalot en de knoflook grof. Fruit ze 1 min in een steelpan met 2 el olijfolie en de tijm. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een heel zacht vuurtje slinken. Giet er de Duvel bij en laat nog 10 min zonder deksel pruttelen.
2
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil de witte (de groene asperges hoef je niet te schillen). Kook ze 4 à 5 min in kokend gezouten water en laat ze in ijskoud water schrikken.
3
Giet de saus door een puntzeef, druk goed aan en zet ze terug op het vuur. Voeg de room toe, de cassonade, peper en zout en laat zachtjes sudderen.
4
Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de coppasneetjes over. Schuif ze ± 5 min in de oven tot ze krokant zijn (houd ze in het oog!) en laat ze op keukenpapier uitlekken.
5
Laat de asperges goed uitlekken, meng ze met 2 el olijfolie en verdeel ze over een hete grill. Gril ze kort rondom en kruid ze met peper en zout.
6
Meng de gehakte peterselie onder de saus en breng verder op smaak (voeg naar eigen smaak een beetje cassonade toe, maar let erop dat de typische bittere smaak van de Duvel nog tot zijn recht komt).
7
Dresseer de asperges op de borden, overgiet ze met een beetje saus en bestrooi ze met stukjes coppa. Dien meteen op als voorgerecht en geef er brood bij.