Productterugroeping:« Bio Comté AOP 250g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGegrilde asperges, Duvelsaus en coppachips
Delhaize logo

Gegrilde asperges, Duvelsaus en coppachips

Gegrilde asperges, Duvelsaus en coppachips
Makkelijk
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 dl Duvel classic
  • 100 g Coppa di Parma
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 bussel groene asperge
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 3 takjes tijm
  • 4 takjes peterselie
  • 10 cl room met 20% v.g.
  • 1 el bruine cassonade
  • 4 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 2 dl Duvel classic
  • 100 g Coppa di Parma
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 bussel groene asperge
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 3 takjes tijm
  • 4 takjes peterselie
  • 10 cl room met 20% v.g.
  • 1 el bruine cassonade
  • 4 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de ui, de sjalot en de knoflook grof. Fruit ze 1 min in een steelpan met 2 el olijfolie en de tijm. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een heel zacht vuurtje slinken. Giet er de Duvel bij en laat nog 10 min zonder deksel pruttelen. 
2
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil de witte (de groene asperges hoef je niet te schillen). Kook ze 4 à 5 min in kokend gezouten water en laat ze in ijskoud water schrikken. 
3
Giet de saus door een puntzeef, druk goed aan en zet ze terug op het vuur. Voeg de room toe, de cassonade, peper en zout en laat zachtjes sudderen.  
4
Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de coppasneetjes over. Schuif ze ± 5 min in de oven tot ze krokant zijn (houd ze in het oog!) en laat ze op keukenpapier uitlekken. 
5
Laat de asperges goed uitlekken, meng ze met 2 el olijfolie en verdeel ze over een hete grill. Gril ze kort rondom en kruid ze met peper en zout.  
6
Meng de gehakte peterselie onder de saus en breng verder op smaak (voeg naar eigen smaak een beetje cassonade toe, maar let erop dat de typische bittere smaak van de Duvel nog tot zijn recht komt).  
7
Dresseer de asperges op de borden, overgiet ze met een beetje saus en bestrooi ze met stukjes coppa. Dien meteen op als voorgerecht en geef er brood bij. 
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de ui, de sjalot en de knoflook grof. Fruit ze 1 min in een steelpan met 2 el olijfolie en de tijm. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een heel zacht vuurtje slinken. Giet er de Duvel bij en laat nog 10 min zonder deksel pruttelen. 
2
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil de witte (de groene asperges hoef je niet te schillen). Kook ze 4 à 5 min in kokend gezouten water en laat ze in ijskoud water schrikken. 
3
Giet de saus door een puntzeef, druk goed aan en zet ze terug op het vuur. Voeg de room toe, de cassonade, peper en zout en laat zachtjes sudderen.  
4
Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de coppasneetjes over. Schuif ze ± 5 min in de oven tot ze krokant zijn (houd ze in het oog!) en laat ze op keukenpapier uitlekken. 
5
Laat de asperges goed uitlekken, meng ze met 2 el olijfolie en verdeel ze over een hete grill. Gril ze kort rondom en kruid ze met peper en zout.  
6
Meng de gehakte peterselie onder de saus en breng verder op smaak (voeg naar eigen smaak een beetje cassonade toe, maar let erop dat de typische bittere smaak van de Duvel nog tot zijn recht komt).  
7
Dresseer de asperges op de borden, overgiet ze met een beetje saus en bestrooi ze met stukjes coppa. Dien meteen op als voorgerecht en geef er brood bij. 

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Blond bier | 8,5%
Duvel Blond bier | 8,5%
6 x 33 cl
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
8
89
Coppa di Parma
Taste of Inspirations Coppa di Parma
100 gr
2
59
Asperges | Wit | Bokaal
Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
205 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
79
Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
4
49
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Peper | 5 Bessen
Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
40 gr
1
99
Zout | Tafel | Naturel
Jozo Zout | Tafel | Naturel
1 kg
1
09
Totaal:
€31,51