⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLamskebab op een stokje met wortelsla en dipsaus met munt
Delhaize logo
  • Lamskebab op een stokje met wortelsla en dipsaus met munt

Lamskebab op een stokje met wortelsla en dipsaus met munt

door Jeroen Meus
Lamskebab op een stokje met wortelsla en dipsaus met munt
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 450 g lamsgehakt
  • pittabroodjes
  • gekleurde amandelschilfers
  • koriander
  • olijfolie
  • 1 scheutje honing
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 bussel verse munt
  • platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 450 g gemengd gehakt (varken/kalf, niet gekruid)
  • lange satéstokjes
  • 2 koolrabi's
  • 2 wortelen
  • cayennepeper of pimentpoeder
  • Zout
  • limoensap
  • 1 verse chili
  • 2 uien
  • 450 g lamsgehakt
  • pittabroodjes
  • gekleurde amandelschilfers
  • koriander
  • olijfolie
  • 1 scheutje honing
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 bussel verse munt
  • platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 450 g gemengd gehakt (varken/kalf, niet gekruid)
  • lange satéstokjes
  • 2 koolrabi's
  • 2 wortelen
  • cayennepeper of pimentpoeder

Begin met koken

1
Leg de satéstokjes eerst enkele uren in water zodat ze niet verbranden op de BBQ.
2
Meng het gehakt met de geraspte ui, look en chili. Meng er ook de peterselie onder.
3
Vorm het gehakt mooi rond de satéstokjes als worstjes. Wrijf ze in met olie en grill ze gaar.
4
Snijd de wortelen en koolrabi's in julienne of rasp en maak er een salade van door te besprenkelen met limoen en olijfolie en af te werken met gekleurde amandelschilfers en koriander.
5
Meng de yogurt met munt, limoen en honing en kruid af met cayennepeper, peper en zout.
6
Verwarm de pittabroodjes kort op de grill en serveer erbij.
1
Leg de satéstokjes eerst enkele uren in water zodat ze niet verbranden op de BBQ.
2
Meng het gehakt met de geraspte ui, look en chili. Meng er ook de peterselie onder.
3
Vorm het gehakt mooi rond de satéstokjes als worstjes. Wrijf ze in met olie en grill ze gaar.
4
Snijd de wortelen en koolrabi's in julienne of rasp en maak er een salade van door te besprenkelen met limoen en olijfolie en af te werken met gekleurde amandelschilfers en koriander.
5
Meng de yogurt met munt, limoen en honing en kruid af met cayennepeper, peper en zout.
6
Verwarm de pittabroodjes kort op de grill en serveer erbij.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Gluten vrij
Barbecue
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gehakt
450 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Knolselder | Cat1
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Lamskroon | Celtic
Delhaize Lamskroon | Celtic
2 × +/- 400 gr
+/-€
17
20
Broodjes | Pita
Delhaize Broodjes | Pita
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
85
Amandelen | Geschaafd
Delhaize Amandelen | Geschaafd
200 gr
4
15
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
2 x 145 gr
-20% voor 3
2
95
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Brochettepennen | Bamboe | 18cm
Delhaize Brochettepennen | Bamboe | 18cm
200 st
3
49
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Totaal:
+/-€52,02