⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBalletjes van lamsgehakt met kerrie en yoghurt
Delhaize logo
  • Balletjes van lamsgehakt met kerrie en yoghurt
    A

Balletjes van lamsgehakt met kerrie en yoghurt

Balletjes van lamsgehakt met kerrie en yoghurtA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • 4 el geroosterde amandelschilfers
  • koriander
  • 4 takjes munt
  • 2 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 1 afgestreken el kerriepoeder
  • cayennepeper of pimentpoeder
  • 1 blokje vetarme kippenbouillon
  • 2 koolrabi's
  • 4 el gehakte bladpeterselie
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 verse chili
  • 450 g lamsgehakt
  • 2 uien
  • 450 g varkens- en kalfsgehakt, niet gekruid
  • 2 wortelen
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • 4 el geroosterde amandelschilfers
  • koriander
  • 4 takjes munt
  • 2 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 1 afgestreken el kerriepoeder
  • cayennepeper of pimentpoeder
  • 1 blokje vetarme kippenbouillon
  • 2 koolrabi's
  • 4 el gehakte bladpeterselie
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 verse chili
  • 450 g lamsgehakt

Begin met koken

: 35 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de 2 soorten gehakt in een grote kom en voeg een halve, fijngesnipperde ui toe, het heel fijngehakte chilipepertje, de peterselie, peper en zout. Meng goed en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 15 min. in de oven bakken.
3
Hak intussen de resterende uien (1,5). Verwarm de olie in een sauteuse en voeg de uien toe, het geperste lookteentje, de cayennepeper en het kerriepoeder. Laat 5 min. op zacht vuur stoven.
4
Schil intussen de wortelen en snij ze in schijfjes. Schil en snij de koolrabi’s in blokjes. Doe ze bij in de sauteuse, meng, voeg dan het water toe en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
5
Voeg de yoghurt en het bindmiddel toe, meng goed, voeg dan de balletjes toe. Laat nog 5 min. sudderen zonder deksel.
6
Breng op smaak met peper en zout en werk af met de gehakte munt en koriander.
7
Dien warm op, bestrooid met de geroosterde amandelschilfers. Serveer met basmatirijst.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de 2 soorten gehakt in een grote kom en voeg een halve, fijngesnipperde ui toe, het heel fijngehakte chilipepertje, de peterselie, peper en zout. Meng goed en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 15 min. in de oven bakken.
3
Hak intussen de resterende uien (1,5). Verwarm de olie in een sauteuse en voeg de uien toe, het geperste lookteentje, de cayennepeper en het kerriepoeder. Laat 5 min. op zacht vuur stoven.
4
Schil intussen de wortelen en snij ze in schijfjes. Schil en snij de koolrabi’s in blokjes. Doe ze bij in de sauteuse, meng, voeg dan het water toe en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
5
Voeg de yoghurt en het bindmiddel toe, meng goed, voeg dan de balletjes toe. Laat nog 5 min. sudderen zonder deksel.
6
Breng op smaak met peper en zout en werk af met de gehakte munt en koriander.
7
Dien warm op, bestrooid met de geroosterde amandelschilfers. Serveer met basmatirijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 390; energie (kCal): 94; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 2,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 856,81
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 390; energie (kCal): 94; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 2,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 856,81
Orientaals
Gluten vrij
Pasen
Diner
Hoofdgerecht