⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLamskebab op een stokje met wortelsalade en dipsaus met munt
Delhaize logo
  • Lamskebab op een stokje met wortelsalade en dipsaus met munt
    A

Lamskebab op een stokje met wortelsalade en dipsaus met munt

Lamskebab op een stokje met wortelsalade en dipsaus met muntA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 450 g lamsgehakt
  • 4 el geroosterde amandelschilfers
  • koriander
  • olijfolie
  • 1/2 scheutje honing
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 4 takjes munt
  • 4 el gehakte bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 450 g gemengd gehakt (varken/kalf, niet gekruid)
  • kebabbroodjes
  • 2 koolrabi's
  • cayennepeper of pimentpoeder
  • 2 wortelen
  • Zout
  • 2 limoenen bio
  • 1 verse chili
  • 1 ui
  • 450 g lamsgehakt
  • 4 el geroosterde amandelschilfers
  • koriander
  • olijfolie
  • 1/2 scheutje honing
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 4 takjes munt
  • 4 el gehakte bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 450 g gemengd gehakt (varken/kalf, niet gekruid)
  • kebabbroodjes
  • 2 koolrabi's
  • cayennepeper of pimentpoeder
  • 2 wortelen
  • Zout

Begin met koken

: 25 min
1
Laat de houten brochettestokjes vooraf in koud water weken zodat ze niet verbranden op de barbecue.
2
Snij de ui fijn, de look en de chilipeper. Meng met de 2 soorten gehakt. Meng er ook de peterselie onder en breng op smaak met peper en zout.
3
Verdeel de bereiding in 16 porties en maak er worsten van. Steek er telkens 2 op een brochettestokje. Smeer ze in met olie en rooster ze gaar.
4
Rasp ondertussen de wortelen en koolrabi’s met de grove kant van de rasp. Overgiet met limoensap en olijfolie. Voeg peper, zout en de amandelschilfers toe en werk af met koriander.
5
Meng de yogurt met de gehakte munt, limoensap en honing en kruid af.
6
Verwarm de kebabbroodjes kort op de grill en serveer ze bij de brochettes, de salade en de saus.
1
Laat de houten brochettestokjes vooraf in koud water weken zodat ze niet verbranden op de barbecue.
2
Snij de ui fijn, de look en de chilipeper. Meng met de 2 soorten gehakt. Meng er ook de peterselie onder en breng op smaak met peper en zout.
3
Verdeel de bereiding in 16 porties en maak er worsten van. Steek er telkens 2 op een brochettestokje. Smeer ze in met olie en rooster ze gaar.
4
Rasp ondertussen de wortelen en koolrabi’s met de grove kant van de rasp. Overgiet met limoensap en olijfolie. Voeg peper, zout en de amandelschilfers toe en werk af met koriander.
5
Meng de yogurt met de gehakte munt, limoensap en honing en kruid af.
6
Verwarm de kebabbroodjes kort op de grill en serveer ze bij de brochettes, de salade en de saus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 476; energie (kCal): 114; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1017,11
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 476; energie (kCal): 114; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1017,11
Orientaals
Barbecue,Pasen
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht