1
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd 3 aubergines met een mandoline in lange dunne sneetjes (4 mm). Leg de helft ervan verspreid op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met wat olie. Bak ze zo'n 8 min. goudbruin bovenin de oven. Doe hetzelfde met de andere helft.
2
Fruit 2 gesnipperde uien, 2 geperste knoflookteentjes en de fijngesneden uiteinden van de aubergines in een sauteerpan met 4 el olijfolie, peper, zout, 1 el oregano en ½ tl nootmuskaat. Voeg 2 blikken van 400 g tomatenblokjes, 4 takjes tijm en 1 takje rozemarijn toe en laat even sudderen.
3
Meng 600 g gekruid kippengehakt met 5 el havervlokken, 1 gesnipperde ui, 1 el oregano, 1 tl komijn en ½ tl nootmuskaat. Leg een beetje vulling op de sneetjes aubergine en rol ze op. Leg de rolletjes in de saus, dek af en laat 20 min. sudderen. Draai ze halverwege de kooktijd om.
4
Kook ondertussen 250 g Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng 250 g yoghurt met 1 el olijfolie, 4 takjes gehakte dille, peper en zout. Dien op samen met de bourekakia.
1
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd 3 aubergines met een mandoline in lange dunne sneetjes (4 mm). Leg de helft ervan verspreid op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met wat olie. Bak ze zo'n 8 min. goudbruin bovenin de oven. Doe hetzelfde met de andere helft.
2
Fruit 2 gesnipperde uien, 2 geperste knoflookteentjes en de fijngesneden uiteinden van de aubergines in een sauteerpan met 4 el olijfolie, peper, zout, 1 el oregano en ½ tl nootmuskaat. Voeg 2 blikken van 400 g tomatenblokjes, 4 takjes tijm en 1 takje rozemarijn toe en laat even sudderen.
3
Meng 600 g gekruid kippengehakt met 5 el havervlokken, 1 gesnipperde ui, 1 el oregano, 1 tl komijn en ½ tl nootmuskaat. Leg een beetje vulling op de sneetjes aubergine en rol ze op. Leg de rolletjes in de saus, dek af en laat 20 min. sudderen. Draai ze halverwege de kooktijd om.
4
Kook ondertussen 250 g Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng 250 g yoghurt met 1 el olijfolie, 4 takjes gehakte dille, peper en zout. Dien op samen met de bourekakia.