1
“Emondeer” de tomaten. Hiervoor breng je een pannetje met water aan de kook. Snijd met je mes een kruisje in de onderkant van de tomaten en verwijder het kroontje. Dompel de tomaten één voor één in het water gedurende 20 sec en haal ze er terug uit met een schuimspaan. Laat even afkoelen en pel vervolgens de tomaten met behulp van een aardappelmesje.
2
Snijd de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees van 2 tomaten in kleine blokjes voor de afwerking en zet even apart in een kommetje.
3
Schil de komkommer, snijd in de helft en lepel de zaadjes eruit. Snijd 2/3 in grove stukken en voeg bij de tomatenpartjes. Snijd de overige helft in kleine blokjes voor de afwerking en voeg bij de tomatenblokjes. Maak de paprika’s schoon, snijd in 4 en verwijder de zaadjes. Snijd ½ paprika in kleine blokjes en voeg bij de tomaten- en komkommerblokjes. Snijd de andere in grove stukken. Pel de ui en snijd in 4. Pel de knoflook en verwijder de kiem. Voeg de stukken paprika, de ui en de knoflook bij de tomatenpartjes.
4
Snijd de korst van het brood en laat het brood even weken in wat water. Brokkel het brood in kleine stukjes.
5
Neem de helft van de grof gesneden groenten en het brood en mix fijn met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en wat koud water. Voeg de overige groenten toe en mix verder. Kruid met zout en voeg het paprikapoeder toe. Zet in de koelkast tot je de gazpacho serveert.
6
Verdeel, net voor het serveren, alle groenteblokjes in de kommetjes voor de afwerking en overgiet ze met de frisse gazpacho. Serveer meteen.
1
“Emondeer” de tomaten. Hiervoor breng je een pannetje met water aan de kook. Snijd met je mes een kruisje in de onderkant van de tomaten en verwijder het kroontje. Dompel de tomaten één voor één in het water gedurende 20 sec en haal ze er terug uit met een schuimspaan. Laat even afkoelen en pel vervolgens de tomaten met behulp van een aardappelmesje.
2
Snijd de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees van 2 tomaten in kleine blokjes voor de afwerking en zet even apart in een kommetje.
3
Schil de komkommer, snijd in de helft en lepel de zaadjes eruit. Snijd 2/3 in grove stukken en voeg bij de tomatenpartjes. Snijd de overige helft in kleine blokjes voor de afwerking en voeg bij de tomatenblokjes. Maak de paprika’s schoon, snijd in 4 en verwijder de zaadjes. Snijd ½ paprika in kleine blokjes en voeg bij de tomaten- en komkommerblokjes. Snijd de andere in grove stukken. Pel de ui en snijd in 4. Pel de knoflook en verwijder de kiem. Voeg de stukken paprika, de ui en de knoflook bij de tomatenpartjes.
4
Snijd de korst van het brood en laat het brood even weken in wat water. Brokkel het brood in kleine stukjes.
5
Neem de helft van de grof gesneden groenten en het brood en mix fijn met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en wat koud water. Voeg de overige groenten toe en mix verder. Kruid met zout en voeg het paprikapoeder toe. Zet in de koelkast tot je de gazpacho serveert.
6
Verdeel, net voor het serveren, alle groenteblokjes in de kommetjes voor de afwerking en overgiet ze met de frisse gazpacho. Serveer meteen.