Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLamscurry uit Ceylon
Delhaize logo
  • Lamscurry uit Ceylon

Lamscurry uit Ceylon

Lamscurry uit Ceylon
Makkelijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 lamsbout van 1,2 kg
  • 600 g zoete aardappelen
  • 4 uien
  • 1 citroen
  • 50 g kokospoeder
  • 75 g gegrilde en gezouten cashewnoten
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 400 g natuuryoghurt
  • 5 dl water
  • 2 el wijnazijn
  • 9 el druivenpitolie
  • 4 el ghee
  • 1 bussel koriander
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 chilipepertje
  • 1 el kurkuma
  • 2 kl mosterdzaden
  • peper en zout
  • 1 stengel citroengras (voor de curry)
  • 2 el garam masala (voor de curry)
  • 2 el korianderzaadjes (voor de curry)
  • 2 el komijnzaadjes (voor de curry)
  • 2 el mosterdzaadjes (voor de curry)
  • 1 el venkelzaadjes (voor de curry)
  • 1/2 el kruidnagels (voor de curry)
  • 1/2 el kardemompeulen (voor de curry)
  • 1 el kaneelpoeder (voor de curry)
  • 2 el zwarte peperbollen (voor de curry)
  • 1 lamsbout van 1,2 kg
  • 600 g zoete aardappelen
  • 4 uien
  • 1 citroen
  • 50 g kokospoeder
  • 75 g gegrilde en gezouten cashewnoten
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 400 g natuuryoghurt
  • 5 dl water
  • 2 el wijnazijn
  • 9 el druivenpitolie
  • 4 el ghee
  • 1 bussel koriander
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 cm gember

Begin met koken

: 45 min. + 1,15 u. kooktijd (+1 u. marineren)
1
Snijd de ontbeende en ontvette lamsbout in blokjes (± 800 g). Pers het sap van de geraspte gember met de vingers. Meng het vlees met de geperste teentjes knoflook, het gembersap, de ontpitte en fijngehakte rode peper, de azijn, 1 el olie, de kurkuma en zout. Laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Bak het kokospoeder op een matig vuurtje goudbruin in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Meng de yoghurt met 2 el olie, de helft van de mosterdzaadjes, de helft van de gehakte koriander, peper en zout. Houd apart.
3
Maak de curry: verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengel en hak het hart fijn. Mix het citroengras en alle kruiden voor de curry in een kleine hakmolen tot poeder. Doe het poeder in een stoofpan en gril het op een matig vuurtje, zonder toevoeging van vetstof, tot de kruiden hun aroma’s vrijgeven. Voeg 4 el van de olie en de uien in reepjes toe. Fruit 10 min op een zacht vuurtje.
4
Bak de lamsblokjes goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met de ghee, en kruid ze met zout. Voeg het vlees toe in de stoofpan. Giet er het water en de kokosmelk bij. Breng aan de kook en laat 1.15 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
5
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in dikke schijfjes en meng ze in een schaal met 2 el olie. Schuif ze 20 min in de oven en kruid ze dan met zout.
6
Voeg citroensap in de stoofpan toe en breng verder op smaak. Bestrooi met de rest van de mosterdzaadjes en dien heel warm op. Geef er de zoete aardappelen, de yoghurt, de cashewnoten, het geroosterde kokospoeder, de rest van de verse koriander en basmatirijst bij.
1
Snijd de ontbeende en ontvette lamsbout in blokjes (± 800 g). Pers het sap van de geraspte gember met de vingers. Meng het vlees met de geperste teentjes knoflook, het gembersap, de ontpitte en fijngehakte rode peper, de azijn, 1 el olie, de kurkuma en zout. Laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Bak het kokospoeder op een matig vuurtje goudbruin in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Meng de yoghurt met 2 el olie, de helft van de mosterdzaadjes, de helft van de gehakte koriander, peper en zout. Houd apart.
3
Maak de curry: verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengel en hak het hart fijn. Mix het citroengras en alle kruiden voor de curry in een kleine hakmolen tot poeder. Doe het poeder in een stoofpan en gril het op een matig vuurtje, zonder toevoeging van vetstof, tot de kruiden hun aroma’s vrijgeven. Voeg 4 el van de olie en de uien in reepjes toe. Fruit 10 min op een zacht vuurtje.
4
Bak de lamsblokjes goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met de ghee, en kruid ze met zout. Voeg het vlees toe in de stoofpan. Giet er het water en de kokosmelk bij. Breng aan de kook en laat 1.15 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
5
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in dikke schijfjes en meng ze in een schaal met 2 el olie. Schuif ze 20 min in de oven en kruid ze dan met zout.
6
Voeg citroensap in de stoofpan toe en breng verder op smaak. Bestrooi met de rest van de mosterdzaadjes en dien heel warm op. Geef er de zoete aardappelen, de yoghurt, de cashewnoten, het geroosterde kokospoeder, de rest van de verse koriander en basmatirijst bij.
Nutritionele informatie
Energie: 690 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Druivenpitolie
9 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ghee
4 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mosterdzaden
2 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
Delhaize Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
4 × +/- 250 gr
+/-€
5
87
Zoete aardappel | Kubus
Delhaize Zoete aardappel | Kubus
2 × 300 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
19
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Kokosnoot | Geraspt
Vahiné Kokosnoot | Geraspt
115 gr
2
95
Cashewnoten | Gezouten
Delhaize Cashewnoten | Gezouten
175 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Kokosnotenmelk | Light
Suzi Wan Kokosnotenmelk | Light
2 × 200 gr
2de tegen -50%
3
39
Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
Pur Natur Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
700 gr
2de tegen -40%
Bio
    4
    99
    Kruiden | Koriander | Zaad
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Zaad
    18 gr
    3
    29
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Rode pepers | Verpakt
      Delhaize Rode pepers | Verpakt
      50 gr
      1
      35
      Kruiden | Kurkuma | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
      35 gr
      3
      55
      Citroengras | Verpakt
      Delhaize Citroengras | Verpakt
      75 gr
      2
      29
      Saus | Tikka Masala
      Patak's Saus | Tikka Masala
      450 gr
      2
      75
      Kruiden | Koriander | Zaad
      Santa Maria Kruiden | Koriander | Zaad
      18 gr
      3
      29
      Kruiden | Komijn | Gemalen
      Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
      38 gr
      1
      95
      Mosterd | Originale
      Maille Mosterd | Originale
      360 gr
      3
      99
      Kruiden | Venkel | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Venkel | Gemalen
      17 gr
      1
      75
      Kruiden | Kruidnagel
      Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
      24 gr
      5
      89
      Kruiden | Kardemom | Peulen
      Santa Maria Kruiden | Kardemom | Peulen
      11 gr
      2
      19
      Kruiden | Kaneel | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
      38 gr
      3
      79
      Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
      Santa Maria Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
      36 gr
      4
      65

      Reeds in je keuken

      Zachte uien | Verpakt
      Delhaize Zachte uien | Verpakt
      750 gr
      2
      99
      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      6 x 1,5 l
      2+2 gratis
      5
      35
      Verse look
      Delhaize Verse look
      2 × 140 gr
      2
      29
      Kruiden | Peper | 5 Bessen
      Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
      40 gr
      1
      99
      Totaal:
      +/-€86,48