⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCurry van kip met linzen
Delhaize logo
  • Curry van kip met linzen
    A

Curry van kip met linzen

Curry van kip met linzenA
Makkelijk
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g kippengehakt
  • 1 citroen
  • 1 paksoi
  • 325 g biowortelen
  • 1/2 bloemkool
  • 4 uien
  • 2 blikken gepelde tomatenblokjes met sap (2 x 400 g)
  • 250 g blonde linzen
  • 240 g basmatirijst
  • 2,5 ml kokosmelk
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 5 cm gember
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder
  • 5 el kurkuma
  • peper en zout
  • 400 g kippengehakt
  • 1 citroen
  • 1 paksoi
  • 325 g biowortelen
  • 1/2 bloemkool
  • 4 uien
  • 2 blikken gepelde tomatenblokjes met sap (2 x 400 g)
  • 250 g blonde linzen
  • 240 g basmatirijst
  • 2,5 ml kokosmelk
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 5 cm gember
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder

Begin met koken

: 40 min.
1
Doe de linzen in een kookpot koud water, breng ze aan de kook en laat ze 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Haal de pan van het vuur en zet het deksel op de pan.
2
Fruit de gesnipperde uien op een matig vuurtje in een stoofpan, met de olijfolie, de komijn en de koriander. Voeg het kippengehakt toe en fruit tot alles goudbruin is. Voeg de tomatenblokjes, de kurkuma, cayennepeper (naar eigen smaak) en de kokosmelk toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
3
Verwijder het uiteinde van de paksoi, snijd hem in 2 en dompel het wit in een kookpot kokend gezouten water. Voeg het groen van de paksoi na 2 min toe en laat nog 2 min. koken. Haal de paksoi met een schuimspaan uit de kookpot en laat hem schrikken in ijskoud water. Snijd de ongeschilde wortelen overlangs in 2 en vervolgens in stukken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze, samen met de wortelen, gedurende 6 min. in het kokende water. Snijd de bladeren van de bloemkool lichtjes in en snijd het dikste deel van de nerven middendoor. Voeg ze toe in de kookpot en laat nog 4 min. koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken in ijskoud water.
4
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Voeg het sap van de citroen en van de gember toe in de stoofpan, samen met de uitgelekte linzen en de groenten.
6
Breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen. Werk af met verse koriander en serveer heel warm.
1
Doe de linzen in een kookpot koud water, breng ze aan de kook en laat ze 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Haal de pan van het vuur en zet het deksel op de pan.
2
Fruit de gesnipperde uien op een matig vuurtje in een stoofpan, met de olijfolie, de komijn en de koriander. Voeg het kippengehakt toe en fruit tot alles goudbruin is. Voeg de tomatenblokjes, de kurkuma, cayennepeper (naar eigen smaak) en de kokosmelk toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
3
Verwijder het uiteinde van de paksoi, snijd hem in 2 en dompel het wit in een kookpot kokend gezouten water. Voeg het groen van de paksoi na 2 min toe en laat nog 2 min. koken. Haal de paksoi met een schuimspaan uit de kookpot en laat hem schrikken in ijskoud water. Snijd de ongeschilde wortelen overlangs in 2 en vervolgens in stukken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze, samen met de wortelen, gedurende 6 min. in het kokende water. Snijd de bladeren van de bloemkool lichtjes in en snijd het dikste deel van de nerven middendoor. Voeg ze toe in de kookpot en laat nog 4 min. koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken in ijskoud water.
4
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Voeg het sap van de citroen en van de gember toe in de stoofpan, samen met de uitgelekte linzen en de groenten.
6
Breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen. Werk af met verse koriander en serveer heel warm.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 417; energie (kCal): 99; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 960,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 417; energie (kCal): 99; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 960,4
Indiaas
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

kippengehakt
400 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

koriander graan
4 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Paksoi
Delhaize Paksoi
1 st
1
79
Gestoomde worteltjes
* Gestoomde worteltjes
2 × 250 gr
2
99
Bloemkoolroosjes
Delhaize Bloemkoolroosjes
400 gr
2de tegen -50%
3
29
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Bruine linzen | Bio
    Kazidomi Bruine linzen | Bio
    2 × 240 gr
    Bio
      1
      49
      Rijst | Basmati | Kookbuiltje
      Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
      4 x 75 gr
      2
      35
      Koko | Melk | Bio
      Delhaize Koko | Melk | Bio
      20 cl
      Bio
        2
        09
        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        25
        Kruiden | Koriander | Blaadjes
        Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
        10 gr
        2
        95
        Gember | Bio
        Delhaize Gember | Bio
        150 gr
        Bio
          1
          89
          Kruiden | Komijn | Gemalen
          Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
          38 gr
          • little-lione.external.82792960.svg
          1
          75
          Kruiden | Kurkuma | Gemalen
          Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
          35 gr
          3
          55

          Reeds in je keuken

          Gesneden ajuinen
          Delhaize Gesneden ajuinen
          600 gr
          • frozen.external.af58c8a6.svg
          1
          45
          Peper | Groen | Gepekeld
          Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
          60 gr
          1
          69
          Totaal:
          €35,51