1
Doe de linzen in een kookpot koud water, breng ze aan de kook en laat ze 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Haal de pan van het vuur en zet het deksel op de pan.
2
Fruit de gesnipperde uien op een matig vuurtje in een stoofpan, met de olijfolie, de komijn en de koriander. Voeg het kippengehakt toe en fruit tot alles goudbruin is. Voeg de tomatenblokjes, de kurkuma, cayennepeper (naar eigen smaak) en de kokosmelk toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
3
Verwijder het uiteinde van de paksoi, snijd hem in 2 en dompel het wit in een kookpot kokend gezouten water. Voeg het groen van de paksoi na 2 min toe en laat nog 2 min. koken. Haal de paksoi met een schuimspaan uit de kookpot en laat hem schrikken in ijskoud water. Snijd de ongeschilde wortelen overlangs in 2 en vervolgens in stukken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze, samen met de wortelen, gedurende 6 min. in het kokende water. Snijd de bladeren van de bloemkool lichtjes in en snijd het dikste deel van de nerven middendoor. Voeg ze toe in de kookpot en laat nog 4 min. koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken in ijskoud water.
4
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Voeg het sap van de citroen en van de gember toe in de stoofpan, samen met de uitgelekte linzen en de groenten.
6
Breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen. Werk af met verse koriander en serveer heel warm.
1
Doe de linzen in een kookpot koud water, breng ze aan de kook en laat ze 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Haal de pan van het vuur en zet het deksel op de pan.
2
Fruit de gesnipperde uien op een matig vuurtje in een stoofpan, met de olijfolie, de komijn en de koriander. Voeg het kippengehakt toe en fruit tot alles goudbruin is. Voeg de tomatenblokjes, de kurkuma, cayennepeper (naar eigen smaak) en de kokosmelk toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
3
Verwijder het uiteinde van de paksoi, snijd hem in 2 en dompel het wit in een kookpot kokend gezouten water. Voeg het groen van de paksoi na 2 min toe en laat nog 2 min. koken. Haal de paksoi met een schuimspaan uit de kookpot en laat hem schrikken in ijskoud water. Snijd de ongeschilde wortelen overlangs in 2 en vervolgens in stukken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze, samen met de wortelen, gedurende 6 min. in het kokende water. Snijd de bladeren van de bloemkool lichtjes in en snijd het dikste deel van de nerven middendoor. Voeg ze toe in de kookpot en laat nog 4 min. koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken in ijskoud water.
4
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Voeg het sap van de citroen en van de gember toe in de stoofpan, samen met de uitgelekte linzen en de groenten.
6
Breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen. Werk af met verse koriander en serveer heel warm.