Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCurry van bloemkool en linzen
Delhaize logo
  • Curry van bloemkool en linzen
    A

Curry van bloemkool en linzen

Curry van bloemkool en linzenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 240 g groene Le Puy linzen
  • 400 g tomaat in blokjes (uit blik)
  • 1 blik kokosroom (16,5 cl) Blue Elephant
  • 2 el rietsuiker
  • 2 el water
  • 8 el ghee
  • 1 bussel koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm gember
  • 4 el Curry Madras Market Fresh
  • 4 el korianderpoeder
  • 2 el komijnpoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 bloemkool
  • 4 uien
  • 3 limoenen
  • 1 chilipepertje
  • zout
  • 240 g groene Le Puy linzen
  • 400 g tomaat in blokjes (uit blik)
  • 1 blik kokosroom (16,5 cl) Blue Elephant
  • 2 el rietsuiker
  • 2 el water
  • 8 el ghee
  • 1 bussel koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm gember
  • 4 el Curry Madras Market Fresh
  • 4 el korianderpoeder
  • 2 el komijnpoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 bloemkool
  • 4 uien

Begin met koken

: 35 min.
1
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in dikke plakjes en schik ze op de ovenplaat. Meng de madrascurry met de helft van de ghee en het water. Smeer de bloemkoolplakjes aan beide kanten in met dit mengsel en schuif ze 20 min in de oven.
3
Pers het sap van de geraspte gember met de vingers. Brand de koriander en de komijn zonder toevoeging van vetstof, op een matig vuurtje, in een stoofpan. Voeg, zodra de kruiden hun aroma’s vrijgeven, de rest van de ghee, de fijngesnipperde uien en de geperste teentjes knoflook toe. Fruit alles 10 min op een zacht vuurtje. Voeg dan de tomatenblokjes, de kokosroom, de suiker, de gehalveerde en ontpitte peper, het gembersap en de kurkuma toe. Laat 10 min sudderen.
4
Doe de bloemkool en de linzen in de saus, voeg naar eigen smaak limoensap toe en breng verder op smaak. Werk af met verse koriander en limoenpartjes. Serveer met basmatirijst.
1
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in dikke plakjes en schik ze op de ovenplaat. Meng de madrascurry met de helft van de ghee en het water. Smeer de bloemkoolplakjes aan beide kanten in met dit mengsel en schuif ze 20 min in de oven.
3
Pers het sap van de geraspte gember met de vingers. Brand de koriander en de komijn zonder toevoeging van vetstof, op een matig vuurtje, in een stoofpan. Voeg, zodra de kruiden hun aroma’s vrijgeven, de rest van de ghee, de fijngesnipperde uien en de geperste teentjes knoflook toe. Fruit alles 10 min op een zacht vuurtje. Voeg dan de tomatenblokjes, de kokosroom, de suiker, de gehalveerde en ontpitte peper, het gembersap en de kurkuma toe. Laat 10 min sudderen.
4
Doe de bloemkool en de linzen in de saus, voeg naar eigen smaak limoensap toe en breng verder op smaak. Werk af met verse koriander en limoenpartjes. Serveer met basmatirijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 438; energie (kCal): 105; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,9; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 755,48
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 438; energie (kCal): 105; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,9; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 755,48
Vegan
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Volvic Mineraal water | Niet bruisend | 4+2
6 x 1,5 l

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ghee
8 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

koriander graan
4 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bruine linzen | Bio
Kazidomi Bruine linzen | Bio
240 gr
Bio
    1
    49
    Smaaktrostomaten
    Delhaize Smaaktrostomaten
    450 gr
    4
    49
    Kokosmelk
    Delhaize Kokosmelk
    25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    70
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Gember | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    -10% voor 3
    3
    35
    Kruiden | Kerrie | Sterk
    Santa Maria Kruiden | Kerrie | Sterk
    37 gr
    -10% voor 3
    3
    29
    Kruiden | Komijn
    Santa Maria Kruiden | Komijn
    33 gr
    -10% voor 3
    3
    49
    Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    35 gr
    -10% voor 3
    3
    55
    Bloemkool
    Delhaize Bloemkool
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35

    Reeds in je keuken

    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      69
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
      Totaal:
      €27,44

      Mis geen enkel voordeel

      Ontdek exclusieve voordelen. Log in.