1
Maak de curry: doe alle ingrediënten in een kleine hakmolen en mix ze tot poeder.
2
Dompel de tomaten kort in kokend water, schil ze en snijd ze in grote stukken. Pers het sap van de geraspte gember met de vingers. Snijd de rode peper in 2 en ontpit hem. Fruit de gehakte uien 10 min op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de helft van de boter. Bestrooi met het currypoeder en meng 1 min. Voeg de tomaten toe, samen met het gembersap, de gevogeltebouillon, de kokosmelk en de rode peper. Laat 45 min op een zacht vuurtje sudderen.
3
Doe de ontdooide garnalen in een schaal en voeg het sap van 1 limoen, de geperste teentjes knoflook, de kurkuma, de gehakte groene peper, 1⁄₃ van de olie en zout toe. Dek af en zet in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de wortelen overlangs in 4 en de kerstomaten in 2. Verdeel ze over een grote ovenschaal en bestrijk ze langs alle kanten met 3 el olie. Kruid met zout en bestrooi de tomaten met de suiker. Schuif 10 min in de oven. Ontpit de courgette, snijd ze in staafjes, bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olie en voeg ze toe in de schaal. Laat nog 10 min bakken.
5
Verwarm de andere helft van de boter in een grote braadpan en bak de garnalen met hun marinade goudbruin in de hete boter. Doe ze in de stoofpan, voeg de groenten toe en het sap van 1 of 2 limoenen, naar eigen smaak. Breng verder op smaak en laat nog 2 min sudderen.
6
Dien warm op, werk af met limoenpartjes en verse koriander. Geef er langkorrelrijst bij en brood.
1
Maak de curry: doe alle ingrediënten in een kleine hakmolen en mix ze tot poeder.
2
Dompel de tomaten kort in kokend water, schil ze en snijd ze in grote stukken. Pers het sap van de geraspte gember met de vingers. Snijd de rode peper in 2 en ontpit hem. Fruit de gehakte uien 10 min op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de helft van de boter. Bestrooi met het currypoeder en meng 1 min. Voeg de tomaten toe, samen met het gembersap, de gevogeltebouillon, de kokosmelk en de rode peper. Laat 45 min op een zacht vuurtje sudderen.
3
Doe de ontdooide garnalen in een schaal en voeg het sap van 1 limoen, de geperste teentjes knoflook, de kurkuma, de gehakte groene peper, 1⁄₃ van de olie en zout toe. Dek af en zet in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de wortelen overlangs in 4 en de kerstomaten in 2. Verdeel ze over een grote ovenschaal en bestrijk ze langs alle kanten met 3 el olie. Kruid met zout en bestrooi de tomaten met de suiker. Schuif 10 min in de oven. Ontpit de courgette, snijd ze in staafjes, bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olie en voeg ze toe in de schaal. Laat nog 10 min bakken.
5
Verwarm de andere helft van de boter in een grote braadpan en bak de garnalen met hun marinade goudbruin in de hete boter. Doe ze in de stoofpan, voeg de groenten toe en het sap van 1 of 2 limoenen, naar eigen smaak. Breng verder op smaak en laat nog 2 min sudderen.
6
Dien warm op, werk af met limoenpartjes en verse koriander. Geef er langkorrelrijst bij en brood.