⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMonstertaart met chocolade
Delhaize logo
  • Monstertaart met chocolade

Monstertaart met chocolade

Monstertaart met chocolade
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 120 g boter
  • 1 g chocopasta
  • 200 g Dessert Callets
  • zout
  • 120 g griessuiker
  • 4 L eieren op kamertemperatuur
  • snoepjes voor de versiering : Draculatanden, zure ringen, veters, Smarties, enz
  • 12 cl volle melk
  • 80 g zelfrijzende bloem
  • 120 g boter
  • 1 g chocopasta
  • 200 g Dessert Callets
  • zout
  • 120 g griessuiker
  • 4 L eieren op kamertemperatuur
  • snoepjes voor de versiering : Draculatanden, zure ringen, veters, Smarties, enz
  • 12 cl volle melk
  • 80 g zelfrijzende bloem

Begin met koken

1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
3
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm op een zacht vuur. Wanneer de boter begint te smelten, voeg je de chocolade toe en laat je die wat smelten. Neem de pot van het vuur, laat 1 min. staan en meng dan met de garde tot het mengsel glad is.
4
Doe er de bloem bij, het snuifje zout en de suiker. Meng goed, voeg dan, één voor één, de eieren toe en meng telkens. Ten slotte voeg je de melk toe en meng je goed.
5
Smeer de wand van een diepe, ronde taartvorm in met boter en leg een op maat gesneden stuk bakpapier op de bodem. Giet er het beslag in en bak de taart 25 min. in de oven.
6
Laat 15 min. rusten, neem de taart uit de vorm en smeer er een dun laagje chocopasta op (terwijl de taart nog lichtjes warm is). Laat volledig afkoelen.
7
Maak met de snoepjes een griezelig monsterhoofd op de taart, zoals op de foto of nog gruwelijker!
1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
3
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm op een zacht vuur. Wanneer de boter begint te smelten, voeg je de chocolade toe en laat je die wat smelten. Neem de pot van het vuur, laat 1 min. staan en meng dan met de garde tot het mengsel glad is.
4
Doe er de bloem bij, het snuifje zout en de suiker. Meng goed, voeg dan, één voor één, de eieren toe en meng telkens. Ten slotte voeg je de melk toe en meng je goed.
5
Smeer de wand van een diepe, ronde taartvorm in met boter en leg een op maat gesneden stuk bakpapier op de bodem. Giet er het beslag in en bak de taart 25 min. in de oven.
6
Laat 15 min. rusten, neem de taart uit de vorm en smeer er een dun laagje chocopasta op (terwijl de taart nog lichtjes warm is). Laat volledig afkoelen.
7
Maak met de snoepjes een griezelig monsterhoofd op de taart, zoals op de foto of nog gruwelijker!

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Halloween
Overig
Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Smeerpasta | Choco | Puur | Zonder olie
NewTree Smeerpasta | Choco | Puur | Zonder olie
250 gr
1+1 Online Only
5
95
Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
2 × 180 gr
Bio
    6
    75
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Snoepjes | Eucalyptus | Munt
    Delhaize Snoepjes | Eucalyptus | Munt
    175 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Melk | Verse | Volle | Bio
    Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
    1 l
    Bio
      2
      05
      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35

      Reeds in je keuken

      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €28,82