1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups).
2
Meng de suiker, de bloem, het bakpoeder en het zout in een slakom. Voeg naar eigen smaak fijngeraspte citroenzeste toe. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel. Klop de eieren met de room en de olie, giet ze in het ‘kuiltje’ en meng met een vork (het deeg hoeft niet perfect homogeen te zijn).
3
Schil 1 of 2 citroenen à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en verwijder alle witte velletjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep een grote lepel deeg in elk vakje van de bakvorm en verdeel er de citroenstukjes over. Bedek met de rest van het deeg en schuif 20 min in de oven.
4
Laat 5 min rusten, leg de muffins op een taartrooster en laat ze afkoelen. Serveer op kamertemperatuur.
5
Tip: De hoeveelheid citroen hangt af van je eigen smaak: een beetje, veel of waanzinnig veel! Misschien heb je dus maar 1 citroen nodig.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups).
2
Meng de suiker, de bloem, het bakpoeder en het zout in een slakom. Voeg naar eigen smaak fijngeraspte citroenzeste toe. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel. Klop de eieren met de room en de olie, giet ze in het ‘kuiltje’ en meng met een vork (het deeg hoeft niet perfect homogeen te zijn).
3
Schil 1 of 2 citroenen à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en verwijder alle witte velletjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep een grote lepel deeg in elk vakje van de bakvorm en verdeel er de citroenstukjes over. Bedek met de rest van het deeg en schuif 20 min in de oven.
4
Laat 5 min rusten, leg de muffins op een taartrooster en laat ze afkoelen. Serveer op kamertemperatuur.
5
Tip: De hoeveelheid citroen hangt af van je eigen smaak: een beetje, veel of waanzinnig veel! Misschien heb je dus maar 1 citroen nodig.