Recept zoekresultatenMuffins met citroen
Delhaize logo
  • Muffins met citroen

Muffins met citroen

Muffins met citroen
Makkelijk
< 30 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 1 snufje zout
  • 150 g griessuiker
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren eieren
  • 2 citroenen
  • 1 zakje (10 g) bakpoeder
  • 8 el zonnebloemolie
  • 20 g zure room
  • 1 snufje zout
  • 150 g griessuiker
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren eieren
  • 2 citroenen
  • 1 zakje (10 g) bakpoeder
  • 8 el zonnebloemolie
  • 20 g zure room

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups).
2
Meng de suiker, de bloem, het bakpoeder en het zout in een slakom. Voeg naar eigen smaak fijngeraspte citroenzeste toe. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel. Klop de eieren met de room en de olie, giet ze in het ‘kuiltje’ en meng met een vork (het deeg hoeft niet perfect homogeen te zijn).
3
Schil 1 of 2 citroenen à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en verwijder alle witte velletjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep een grote lepel deeg in elk vakje van de bakvorm en verdeel er de citroenstukjes over. Bedek met de rest van het deeg en schuif 20 min in de oven.
4
Laat 5 min rusten, leg de muffins op een taartrooster en laat ze afkoelen. Serveer op kamertemperatuur.
5
Tip: De hoeveelheid citroen hangt af van je eigen smaak: een beetje, veel of waanzinnig veel! Misschien heb je dus maar 1 citroen nodig.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups).
2
Meng de suiker, de bloem, het bakpoeder en het zout in een slakom. Voeg naar eigen smaak fijngeraspte citroenzeste toe. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel. Klop de eieren met de room en de olie, giet ze in het ‘kuiltje’ en meng met een vork (het deeg hoeft niet perfect homogeen te zijn).
3
Schil 1 of 2 citroenen à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en verwijder alle witte velletjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep een grote lepel deeg in elk vakje van de bakvorm en verdeel er de citroenstukjes over. Bedek met de rest van het deeg en schuif 20 min in de oven.
4
Laat 5 min rusten, leg de muffins op een taartrooster en laat ze afkoelen. Serveer op kamertemperatuur.
5
Tip: De hoeveelheid citroen hangt af van je eigen smaak: een beetje, veel of waanzinnig veel! Misschien heb je dus maar 1 citroen nodig.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Ontbijt
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Zonnebloemolie | Bio
Delhaize Zonnebloemolie | Bio
50 cl
Bio
    3
    39
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15

    Reeds in je keuken

    Zout | Tafel | Naturel
    Jozo Zout | Tafel | Naturel
    1 kg
    1
    09
    Totaal:
    €11,01