Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRisottokroketten met mozzarella en garnalen
Delhaize logo
  • Risottokroketten met mozzarella en garnalen
    C

Risottokroketten met mozzarella en garnalen

Risottokroketten met mozzarella en garnalenC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 40 g garnalen
  • 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g paneermeel
  • 200 g risottorijst
  • 50 g mozzarella
  • 100 g parmigiano
  • 6 dl schaaldierenfond
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 40 g garnalen
  • 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g paneermeel
  • 200 g risottorijst
  • 50 g mozzarella
  • 100 g parmigiano
  • 6 dl schaaldierenfond
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 1u15
1
Breng de schaaldierenfond aan de kook.
2
Hak de sjalot fijn, snipper de knoflook en stoof in een pot met de olijfolie.
3
Voeg de risottorijst toe en meng goed tot de rijst glazig wordt.
4
Giet de schaaldierenfond erbij tot de rijst net onder staat en voeg ook het fijngehakte eekhoorntjesbrood toe.
5
Laat de rijst de fond volledig opslorpen en voeg daarna opnieuw fond toe. Herhaal tot de fond op is of tot de risotto helemaal gaar is. Dit neemt ± 20 min in beslag.
6
Voeg de parmigiano, peper en zout naar smaak toe en meng goed door elkaar.
7
Strijk de rijst uit op een bakplaat en laat volledig afkoelen.
8
Maak balletjes van ± 7 cm.
9
Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.
10
Duw een gaatje in elk balletje en stop er een blokje mozzarella en enkele garnalen in.
11
Vouw opnieuw dicht en rol ze in paneermeel.
12
Frituur op 180°C tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.
1
Breng de schaaldierenfond aan de kook.
2
Hak de sjalot fijn, snipper de knoflook en stoof in een pot met de olijfolie.
3
Voeg de risottorijst toe en meng goed tot de rijst glazig wordt.
4
Giet de schaaldierenfond erbij tot de rijst net onder staat en voeg ook het fijngehakte eekhoorntjesbrood toe.
5
Laat de rijst de fond volledig opslorpen en voeg daarna opnieuw fond toe. Herhaal tot de fond op is of tot de risotto helemaal gaar is. Dit neemt ± 20 min in beslag.
6
Voeg de parmigiano, peper en zout naar smaak toe en meng goed door elkaar.
7
Strijk de rijst uit op een bakplaat en laat volledig afkoelen.
8
Maak balletjes van ± 7 cm.
9
Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.
10
Duw een gaatje in elk balletje en stop er een blokje mozzarella en enkele garnalen in.
11
Vouw opnieuw dicht en rol ze in paneermeel.
12
Frituur op 180°C tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 400; energie (kCal): 96; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 342,24
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 400; energie (kCal): 96; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 342,24
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Scampi | Met Staart | Bio
Delhaize Scampi | Met Staart | Bio
125 gr
Bio
    4
    29
    Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
    Delhaize Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
    40 gr
    4
    59
    Sjalotten | Verpakt | Bio
    Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
    500 gr
    Bio
      4
      79
      Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
      Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
      500 gr
      3
      39
      Mozzarella | Bol
      Delhaize Mozzarella | Bol
      125 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      75
      Parmigiano reggiano | BOB
      Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
      100 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      49
      Zeevruchtencocktail | Gekookt
      Delhaize Zeevruchtencocktail | Gekookt
      3 × 200 gr
      3
      79

      Reeds in je keuken

      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Paneermeel | Glutenvrij
      Schär Paneermeel | Glutenvrij
      300 gr
      2de tegen -50%
      3
      85
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Totaal:
      €31,67