Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBalletjes van zalm met tomatensaus
Delhaize logo
  • Balletjes van zalm met tomatensaus
    A

Balletjes van zalm met tomatensaus

Balletjes van zalm met tomatensausA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • enkele blaadjes basilicum
  • 1 ei
  • 1 el gehakte bieslook (facultatief)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • 680 g passata met basilicum (in bokaal)
  • 1 ui
  • 450 g zalmfilet zonder vel
  • zout
  • enkele blaadjes basilicum
  • 1 ei
  • 1 el gehakte bieslook (facultatief)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • 680 g passata met basilicum (in bokaal)
  • 1 ui
  • 450 g zalmfilet zonder vel
  • zout

Begin met koken

: 30 min
1
Doe de olie in een stoofpan en bak er de gehakte ui en de geperste knoflook 5 min in aan op zacht vuur. Voeg dan de passata toe, peper en zout ; laat zachtjes sudderen.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180° C.
3
Doe de in kleine stukjes gesneden zalm in de beker van de hakmolen of mixer, voeg het ei toe, de bieslook, peper en zout. Mix tot een gladde bereiding.
4
Maak met 2 lepels kleine quenelles van de zalmbereiding en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ong. 4 stuks per persoon). Indien nodig, spoel je je handen onder koud water en strijk je de balletjes glad met de vingertoppen.
5
Bak ze 8 min in de oven, doe ze dan bij in de stoofpan. Laat nog 2 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer heel warm met pasta en versierd met basilicum.
1
Doe de olie in een stoofpan en bak er de gehakte ui en de geperste knoflook 5 min in aan op zacht vuur. Voeg dan de passata toe, peper en zout ; laat zachtjes sudderen.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180° C.
3
Doe de in kleine stukjes gesneden zalm in de beker van de hakmolen of mixer, voeg het ei toe, de bieslook, peper en zout. Mix tot een gladde bereiding.
4
Maak met 2 lepels kleine quenelles van de zalmbereiding en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ong. 4 stuks per persoon). Indien nodig, spoel je je handen onder koud water en strijk je de balletjes glad met de vingertoppen.
5
Bak ze 8 min in de oven, doe ze dan bij in de stoofpan. Laat nog 2 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer heel warm met pasta en versierd met basilicum.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 479; energie (kCal): 115; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 387,32
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 479; energie (kCal): 115; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 387,32
Gluten vrij
Kids,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
-10% voor 3
2
15
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95
Sauce | Tradizionale | Be
Miracoli Sauce | Tradizionale | Be
2 × 400 gr
3+1 gratis
3
85
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Zalmhaasje
Delhaize Zalmhaasje
2 × +/- 250 gr
2de tegen -40%
+/-€
9
62

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
+/-€35,42