⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKreeft met citrusvruchten, parelcouscous en zeekraal
Delhaize logo
  • Kreeft met citrusvruchten, parelcouscous en zeekraal

Kreeft met citrusvruchten, parelcouscous en zeekraal

Kreeft met citrusvruchten, parelcouscous en zeekraal
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 levende kreeften (2 x 700 g)
  • 1 rode pompelmoes
  • 1 witte pompelmoes
  • 1 pomelo’s
  • 1 sinaasappel
  • 1 sjalot
  • 100 g zeekraal
  • 100 g jonge sla
  • 150 g parelcouscous
  • 2 dl droge witte wijn
  • 200 g boter
  • 5 el olijfolie
  • 1 bussel bieslook
  • 25 g kervel
  • 1 blaadje laurier
  • cayennepeper
  • 4 zwarte peperbolletjes
  • 1 peper en zout
  • 1/2 venkelknol (voor de court-bouillon)
  • 4 branches selderstengels (voor de court-bouillon)
  • 2 wortelen (voor de court-bouillon)
  • 1 grote ui (voor de court bouillon)
  • 1 biosinaasappel (voor de court-bouillon)
  • 4 l water (voor de court-bouillon)
  • 5 takjes
  • 1 blaadje laurier (voor de court-bouillon)
  • 1 el zwarte peperbollen (voor de court-bouillon)
  • 1 el cayennepeper (voor de court-bouillon)
  • 50 g grof zeezout (voor de court-bouillon)
  • 2 levende kreeften (2 x 700 g)
  • 1 rode pompelmoes
  • 1 witte pompelmoes
  • 1 pomelo’s
  • 1 sinaasappel
  • 1 sjalot
  • 100 g zeekraal
  • 100 g jonge sla
  • 150 g parelcouscous
  • 2 dl droge witte wijn
  • 200 g boter
  • 5 el olijfolie
  • 1 bussel bieslook
  • 25 g kervel
  • 1 blaadje laurier

Begin met koken

: 1 h.
1
Court-bouillon: houd het groen van de venkel apart. Snijd de groenten in grote stukken (venkel, selder, wortelen en ui). Doe ze in een heel grote kookpot met het water, de sinaasappel in 4 stukken,de peterselie, het laurierblaadje, de fijngestampte peperbollen, cayennepeper (naar eigen smaak) en het zeezout. Breng aan de kook en laat 30 min op een zacht vuurtje pruttelen.
2
Schil de pompelmoezen, de pomelo en de sinaasappel. Snij de vruchten in parten (en zorg ervoor dat je geen witte vliesjes meer hebt) en vang het vrijgekomen sap op. Houd alles apart.
3
Voor de saus: fruit de gehakte sjalot in een steelpan, met 10 g boter. Kruid met peper en zout, voeg een beetje cayennepeper toe, samen met de wijn en het laurierblaadje. Laat 5 min op een matig vuurtje inkoken. Giet door een puntzeef, voeg het opgevangen sap van de citrusvruchten van stap 2 toe en houd apart.
4
Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.
5
Dompel de zeekraal in kokend water, giet ze na 2 min kooktijd af en laat ze schrikken in koud water.
6
Filter de court-bouillon, breng hem opnieuw aan de kook en dompel er de kreeften in, met de kop eerst (maximum 2 tegelijk). Reken 7 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt (1 min/100 g).
7
Fruit intussen de couscous met 2 el olijfolie, peper en zout in een braadpan. Fruit de zeekraal in een andere braadpan met 1 el olijfolie, peper en zout.
8
Warm de saus op, haal ze van het vuur en voeg beetje bij beetje, al kloppend, de rest van de heel koude boter in kleine stukken toe. Breng verder op smaak.
9
Maak een slaatje met de jonge sla, de gehakte bieslook, de kervel, het groen van de venkel, 2 el olijfolie en zout.
10
Giet de kreeften af, snijd ze in 2 en serveer ze met de citrusvruchtenpartjes (stap 2), de couscous en de zeekraal. Geef er de saus en het slaatje apart bij.
1
Court-bouillon: houd het groen van de venkel apart. Snijd de groenten in grote stukken (venkel, selder, wortelen en ui). Doe ze in een heel grote kookpot met het water, de sinaasappel in 4 stukken,de peterselie, het laurierblaadje, de fijngestampte peperbollen, cayennepeper (naar eigen smaak) en het zeezout. Breng aan de kook en laat 30 min op een zacht vuurtje pruttelen.
2
Schil de pompelmoezen, de pomelo en de sinaasappel. Snij de vruchten in parten (en zorg ervoor dat je geen witte vliesjes meer hebt) en vang het vrijgekomen sap op. Houd alles apart.
3
Voor de saus: fruit de gehakte sjalot in een steelpan, met 10 g boter. Kruid met peper en zout, voeg een beetje cayennepeper toe, samen met de wijn en het laurierblaadje. Laat 5 min op een matig vuurtje inkoken. Giet door een puntzeef, voeg het opgevangen sap van de citrusvruchten van stap 2 toe en houd apart.
4
Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.
5
Dompel de zeekraal in kokend water, giet ze na 2 min kooktijd af en laat ze schrikken in koud water.
6
Filter de court-bouillon, breng hem opnieuw aan de kook en dompel er de kreeften in, met de kop eerst (maximum 2 tegelijk). Reken 7 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt (1 min/100 g).
7
Fruit intussen de couscous met 2 el olijfolie, peper en zout in een braadpan. Fruit de zeekraal in een andere braadpan met 1 el olijfolie, peper en zout.
8
Warm de saus op, haal ze van het vuur en voeg beetje bij beetje, al kloppend, de rest van de heel koude boter in kleine stukken toe. Breng verder op smaak.
9
Maak een slaatje met de jonge sla, de gehakte bieslook, de kervel, het groen van de venkel, 2 el olijfolie en zout.
10
Giet de kreeften af, snijd ze in 2 en serveer ze met de citrusvruchtenpartjes (stap 2), de couscous en de zeekraal. Geef er de saus en het slaatje apart bij.
Nutritionele informatie
Energie: 848 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Zeekraal
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gekookte kreeft 600-800g
Delhaize Gekookte kreeft 600-800g
2 × +/- 700 gr
+/-€
41
99
Pompelmoes | Rood | 1 st
Delhaize Pompelmoes | Rood | 1 st
1 st
0
99
Pompelmoes | Rood | 1 st
Delhaize Pompelmoes | Rood | 1 st
1 st
0
99
Persappelsienen | Net
Delhaize Persappelsienen | Net
3 kg
4
99
Groene slascheuten | Bio
Delhaize Groene slascheuten | Bio
100 gr
Bio
    1
    99
    Couscous | Parel | Kookbuiltje
    Bosto Couscous | Parel | Kookbuiltje
    4 x 75 gr
    3
    49
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Bieslook | Verpakt
    Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Kervel
    Iglo Kervel
    100 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45
    Kruiden | Laurier | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
    18 gr
    3
    89
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Venkel
    Delhaize Venkel
    500 gr
    1
    79
    Groene selder | Bio
    Delhaize Groene selder | Bio
    350 gr
    Bio
      2
      29
      Gestoomde worteltjes
      * Gestoomde worteltjes
      250 gr
      2
      99
      Bladpeterselie | Verpakt
      Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
      100 gr
      1
      49
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69

      Reeds in je keuken

      Boter | Mini | Zacht
      Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
      16 x 12,5 gr
      6
      59
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Kruiden | Roze peperbollen
      Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
      21 gr
      4
      65
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      6 x 1 l
      2+1 gratis
      4
      69
      Totaal:
      +/-€119,88

      Mis geen enkel voordeel

      Ontdek exclusieve voordelen. Log in.