⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRisotto met broccolini en culatello
Delhaize logo
  • Risotto met broccolini en culatello
    C

Risotto met broccolini en culatello

Risotto met broccolini en culatelloC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 6 dl water
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 400 g broccolini
  • 1 grote rode ui
  • 70 g boter
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 brin takje verse tijm
  • 250 g arborio rijst
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 100 g Parmigiano
  • 100 g culatello
  • peper en zout
  • 6 dl water
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 400 g broccolini
  • 1 grote rode ui
  • 70 g boter
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 brin takje verse tijm
  • 250 g arborio rijst
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 100 g Parmigiano
  • 100 g culatello
  • peper en zout

Begin met koken

: 45 min.
1
Breng het water aan de kook met het bouillonblokje. Zet het deksel op de pan en houd warm. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd telkens +- 4 cm van de broccolinisteeltjes fijn. Fruit ze met de gehakte ui gedurende 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 50 g gesmolten boter, de rozemarijn en de tijm. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en besprenkel met de witte wijn. Laat op een zacht vuurtje inkoken en voeg dan 2 pollepels bouillon toe. Laat +- 20 min sudderen en voeg bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt.
3
Kook de broccolini 1 min. in een steelpan kokend gezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water. Schik ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, breng ze op smaak en schuif de schaal 10 min. in het bovenste deel van de oven. 
4
Roer 20 g boter en de geraspte parmigiano onder de risotto. Zet het deksel op de pan en laat 2 min rusten. Meng en breng verder op smaak. Verdeel de broccolini en de culatello over de rijst en dien meteen op.
1
Breng het water aan de kook met het bouillonblokje. Zet het deksel op de pan en houd warm. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd telkens +- 4 cm van de broccolinisteeltjes fijn. Fruit ze met de gehakte ui gedurende 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 50 g gesmolten boter, de rozemarijn en de tijm. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en besprenkel met de witte wijn. Laat op een zacht vuurtje inkoken en voeg dan 2 pollepels bouillon toe. Laat +- 20 min sudderen en voeg bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt.
3
Kook de broccolini 1 min. in een steelpan kokend gezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water. Schik ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, breng ze op smaak en schuif de schaal 10 min. in het bovenste deel van de oven. 
4
Roer 20 g boter en de geraspte parmigiano onder de risotto. Zet het deksel op de pan en laat 2 min rusten. Meng en breng verder op smaak. Verdeel de broccolini en de culatello over de rijst en dien meteen op.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 499; energie (kCal): 119; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 0,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 654,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 499; energie (kCal): 119; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 0,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 654,5
Italiaans
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Rode uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Broccoli | Bio
Delhaize Broccoli | Bio
1 st
Bio
    2
    59
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Rozemarijn | Verpakt
    Delhaize Rozemarijn | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    2
    75
    Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
    Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
    500 gr
    3
    39
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Parma ham 90g
    Delhaize Parma ham 90g
    2 × 90 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    25

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €35,03