1
Klop de room stijf. Kruid hem met peper en zout en voeg de geraspte zeste van ½ citroen toe. Houd enkele kruiden apart voor de afwerking en hak de rest heel fijn. Meng de gehakte kruiden met de room en bewaar in de koelkast.
2
Kook de asperges 2 min in kokend gezouten water, giet ze af en laat ze schrikken in ijskoud water.
3
Dop de ontdooide edamameboontjes.
4
Maak de champignons schoon zonder water te gebruiken: borstel ze en/of wrijf ze met een doek. Snijd de grotere champignons in stukken. Hak de sjalot fijn en pers de teentjes knoflook. Fruit alles 5 min op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de hete boter; kruid met peper en zout. Meng met de geraspte zeste en het sap van ½ citroen. Voeg de asperges en de edamameboontjes toe. Fruit nog 1 min, breng verder op smaak en geef ook enkele draaien van de ‘Chili Explosion’ kruidenmolen.
5
Dresseer de groenten op de borden en rasp er een beetje citroenzeste bovenop. Voeg kleine toefjes room toe, werk af met kruiden en serveer. Geef er de rest van de room apart bij.
1
Klop de room stijf. Kruid hem met peper en zout en voeg de geraspte zeste van ½ citroen toe. Houd enkele kruiden apart voor de afwerking en hak de rest heel fijn. Meng de gehakte kruiden met de room en bewaar in de koelkast.
2
Kook de asperges 2 min in kokend gezouten water, giet ze af en laat ze schrikken in ijskoud water.
3
Dop de ontdooide edamameboontjes.
4
Maak de champignons schoon zonder water te gebruiken: borstel ze en/of wrijf ze met een doek. Snijd de grotere champignons in stukken. Hak de sjalot fijn en pers de teentjes knoflook. Fruit alles 5 min op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de hete boter; kruid met peper en zout. Meng met de geraspte zeste en het sap van ½ citroen. Voeg de asperges en de edamameboontjes toe. Fruit nog 1 min, breng verder op smaak en geef ook enkele draaien van de ‘Chili Explosion’ kruidenmolen.
5
Dresseer de groenten op de borden en rasp er een beetje citroenzeste bovenop. Voeg kleine toefjes room toe, werk af met kruiden en serveer. Geef er de rest van de room apart bij.