⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGroene soep en avocadotoasts
Delhaize logo
  • Groene soep en avocadotoasts
    B

Groene soep en avocadotoasts

Groene soep en avocadotoastsB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g spinazie
  • 1 bussel waterkers
  • 50 g kervel
  • 2 l water
  • 4 blokjes groentebouillon
  • 25 g boter
  • 50 g cashewnoten (voor de toasts met avocadospread)
  • 1 el olijfolie (voor de toasts met avocadospread)
  • 2 takjes munt
  • 2 sjalotten
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 avocado (voor de toasts met avocadospread)
  • 1 limoen (voor de toasts met avocadospread-
  • meergranenbrood (voor de toasts met avocadospread)
  • 1 klein stukje rode peper (voor de toasts met avocadospread)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de toasts met avocadospread)
  • peper en zout (voor de toasts met avocadospread)
  • 200 g spinazie
  • 1 bussel waterkers
  • 50 g kervel
  • 2 l water
  • 4 blokjes groentebouillon
  • 25 g boter
  • 50 g cashewnoten (voor de toasts met avocadospread)
  • 1 el olijfolie (voor de toasts met avocadospread)
  • 2 takjes munt
  • 2 sjalotten
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 avocado (voor de toasts met avocadospread)
  • 1 limoen (voor de toasts met avocadospread-

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. weektijd
1
Laat de cashewnoten minstens 30 min. in warm water weken.
2
Fruit de gehakte sjalotten en het geperste teentje knoflook gedurende 2 min. op een zacht vuurtje, in een kookpot met de gesmolten boter. Voeg de spinazie, de waterkers, de kervel, het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen.
3
Maak intussen de avocadospread: laat de cashewnoten uitlekken en mix ze in de beker van de mixer met het vruchtvlees van de avocado, het sap van de limoen, de olijfolie, het geperste teentje knoflook, het gehakte pepertje (zonder pitjes) en peper en zout, tot een homogeen mengsel.
4
Voeg het vruchtvlees van de avocado en de muntblaadjes toe in de kookpot. Mix de soep fijn en breng ze verder op smaak.
5
Dien warm op met het brood en de avocadospread.
1
Laat de cashewnoten minstens 30 min. in warm water weken.
2
Fruit de gehakte sjalotten en het geperste teentje knoflook gedurende 2 min. op een zacht vuurtje, in een kookpot met de gesmolten boter. Voeg de spinazie, de waterkers, de kervel, het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen.
3
Maak intussen de avocadospread: laat de cashewnoten uitlekken en mix ze in de beker van de mixer met het vruchtvlees van de avocado, het sap van de limoen, de olijfolie, het geperste teentje knoflook, het gehakte pepertje (zonder pitjes) en peper en zout, tot een homogeen mengsel.
4
Voeg het vruchtvlees van de avocado en de muntblaadjes toe in de kookpot. Mix de soep fijn en breng ze verder op smaak.
5
Dien warm op met het brood en de avocadospread.
Nutritionele informatie
B
Energie: 420 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Vegetarisch
Brunch
Herfst,Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Tuinkers | Vilt
Delhaize Tuinkers | Vilt
100 gr
1
09
Kervel
Iglo Kervel
100 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Bouillon | Groenten
Fundo Bouillon | Groenten
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Cashewnoten | Gezouten
Delhaize Cashewnoten | Gezouten
175 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Avocado
    Delhaize Avocado
    1 st
    2+1 gratis
    1
    45
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Kleine broodjes | Meergranen
    Delhaize Kleine broodjes | Meergranen
    4 x 75 gr
    2
    29
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69

    Reeds in je keuken

    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2+1 gratis
    4
    69
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €32,60