1
Doe de gesneden uien, de geperste knoflook en de gember in de kom van de hakmolen. Voeg 30 ml water toe en hak fijn tot een glad mengsel. Zet opzij.
2
Snijd het vlees in blokjes. Verwarm de boter en de helft van de olie in een grote braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin op een vrij hoog vuur.
3
Fruit het uimengsel, op zacht vuur, gedurende 3 min met de rest van de olie in een gietijzeren stoofpan. Voeg de specerijen toe, roer 2 min, voeg dan de yoghurt toe, de tomaten en het vlees.
4
Giet 200 ml water in de braadpan van het vlees, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 30 min sudderen op een heel zacht vuur. Roer af en toe.
5
Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met grofgehakte pistachenoten en fijngehakte koriander.
6
Geef er basmatirijst en/of naanbrood bij.
1
Doe de gesneden uien, de geperste knoflook en de gember in de kom van de hakmolen. Voeg 30 ml water toe en hak fijn tot een glad mengsel. Zet opzij.
2
Snijd het vlees in blokjes. Verwarm de boter en de helft van de olie in een grote braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin op een vrij hoog vuur.
3
Fruit het uimengsel, op zacht vuur, gedurende 3 min met de rest van de olie in een gietijzeren stoofpan. Voeg de specerijen toe, roer 2 min, voeg dan de yoghurt toe, de tomaten en het vlees.
4
Giet 200 ml water in de braadpan van het vlees, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 30 min sudderen op een heel zacht vuur. Roer af en toe.
5
Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met grofgehakte pistachenoten en fijngehakte koriander.
6
Geef er basmatirijst en/of naanbrood bij.