Recept zoekresultatenKormalamsvlees
Delhaize logo
  • Kormalamsvlees

Kormalamsvlees

Kormalamsvlees
Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 afgestreken el gemalen koriander
  • verse koriander
  • 1 kg mager lamsvlees (schouder, nettogewicht)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gepelde pistachenoten
  • 1 afgestreken kl gemalen pili-pili
  • 2 kl gemalen komijn
  • vers geraspte gemberwortel
  • 1 el boter
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 2 el arachideolie
  • 1 afgestreken kl kurkumapoeder
  • 230 ml water
  • 2 el water (voor het mengsel)
  • 125 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 2 uien
  • peper
  • 1 afgestreken el gemalen koriander
  • verse koriander
  • 1 kg mager lamsvlees (schouder, nettogewicht)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gepelde pistachenoten
  • 1 afgestreken kl gemalen pili-pili
  • 2 kl gemalen komijn
  • vers geraspte gemberwortel
  • 1 el boter
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 2 el arachideolie
  • 1 afgestreken kl kurkumapoeder
  • 230 ml water
  • 2 el water (voor het mengsel)
  • 125 g Bulgaarse natuuryoghurt

Begin met koken

1
Doe de gesneden uien, de geperste knoflook en de gember in de kom van de hakmolen. Voeg 30 ml water toe en hak fijn tot een glad mengsel. Zet opzij.
2
Snijd het vlees in blokjes. Verwarm de boter en de helft van de olie in een grote braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin op een vrij hoog vuur.
3
Fruit het uimengsel, op zacht vuur, gedurende 3 min met de rest van de olie in een gietijzeren stoofpan. Voeg de specerijen toe, roer 2 min, voeg dan de yoghurt toe, de tomaten en het vlees.
4
Giet 200 ml water in de braadpan van het vlees, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 30 min sudderen op een heel zacht vuur. Roer af en toe.
5
Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met grofgehakte pistachenoten en fijngehakte koriander.
6
Geef er basmatirijst en/of naanbrood bij.
1
Doe de gesneden uien, de geperste knoflook en de gember in de kom van de hakmolen. Voeg 30 ml water toe en hak fijn tot een glad mengsel. Zet opzij.
2
Snijd het vlees in blokjes. Verwarm de boter en de helft van de olie in een grote braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin op een vrij hoog vuur.
3
Fruit het uimengsel, op zacht vuur, gedurende 3 min met de rest van de olie in een gietijzeren stoofpan. Voeg de specerijen toe, roer 2 min, voeg dan de yoghurt toe, de tomaten en het vlees.
4
Giet 200 ml water in de braadpan van het vlees, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 30 min sudderen op een heel zacht vuur. Roer af en toe.
5
Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met grofgehakte pistachenoten en fijngehakte koriander.
6
Geef er basmatirijst en/of naanbrood bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Pasen,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

koriander graan
1 afgestreken el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Lamsbout | Met been | Celtic
Delhaize Lamsbout | Met been | Celtic
+/- 1,4 kg
+/-€
28
69
Pistachenoten
Delhaize Pistachenoten
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Kruiden | Pili - Pili | Molen
Santa Maria Kruiden | Pili - Pili | Molen
37 gr
3
85
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Tomaten | Gepeld | Bio
    Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
    400 gr
    Bio
      0
      95
      Kruiden | Kurkuma | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
      35 gr
      3
      55
      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      6 x 1 l
      2+1 gratis
      4
      69
      Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
      Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
      2 x 145 gr
      -20% voor 3
      2
      95
      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      69

      Reeds in je keuken

      Melkerijboter
      Delhaize Melkerijboter
      250 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      25
      Olie | Arachide
      Delhaize Olie | Arachide
      1 l
      • little-lione.external.82792960.svg
      3
      19
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Totaal:
      +/-€54,25