Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCobia tandoori met wortelgroenten en mango
Delhaize logo

Cobia tandoori met wortelgroenten en mango

Cobia tandoori met wortelgroenten en mango
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ui
  • peper
  • 3 el arachideolie
  • 2 afgestreken el bloem
  • 2 afgestreken el tandoorispecerijen voor kip
  • 2 el citroensap
  • 1 stukje gember
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g cobia
  • 1 rode peper
  • 250 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 25 cl warm water
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 niet al te rijpe mango
  • 4 paarse wortelen
  • 2 pastinaken
  • 1 ui
  • peper
  • 3 el arachideolie
  • 2 afgestreken el bloem
  • 2 afgestreken el tandoorispecerijen voor kip
  • 2 el citroensap
  • 1 stukje gember
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g cobia
  • 1 rode peper
  • 250 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 25 cl warm water
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 niet al te rijpe mango

Begin met koken

: 25 min (+ 4 u marineren) + 2 x 10 min kooktijd
1
Snipper de helft van de ui fijn en rasp de gember. Doe alles in een schaal en voeg de yoghurt toe, het citroensap en de helft van de tandoorimix. Meng en wentel er de stukken cobia goed in. Dek af en laat minstens 4 u marineren, draai de stukken af en toe om.
2
Snijd intussen de wortelen en pastinaken in blokjes. Stoom of kook ze afzonderlijk gaar, maar zorg dat ze nog knapperig zijn. Leg ze meteen in koud water.
3
Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes.
4
Neem de stukken cobia uit de marinade en dep ze droog. Verwarm 2 el arachideolie in een grote sauteuse (of wok) en bak de stukken 20 sec aan elke kant. Neem ze er uit, doe 1 el olie bij in de sauteuse en stoof er de gesnipperde rest van de ui in aan samen met de gehakte rode peper, de rest van de tandoorimix en de geperste look. Bestrooi na 2 min met de bloem, roer 30 sec, voeg dan het warme water en de room toe. Roer, doe er de groenten en mango bij en verwarm zacht. Breng op smaak met peper en zout.
5
Laat de bereiding opwarmen tot net onder het kookpunt, doe er dan de stukken cobia bij en neem van het vuur. Laat 4 min afgedekt rusten.
6
Serveer meteen, bestrooid met de gehakte lente-uitjes. Dien op met een pilav van basmatirijst met amandelen.
1
Snipper de helft van de ui fijn en rasp de gember. Doe alles in een schaal en voeg de yoghurt toe, het citroensap en de helft van de tandoorimix. Meng en wentel er de stukken cobia goed in. Dek af en laat minstens 4 u marineren, draai de stukken af en toe om.
2
Snijd intussen de wortelen en pastinaken in blokjes. Stoom of kook ze afzonderlijk gaar, maar zorg dat ze nog knapperig zijn. Leg ze meteen in koud water.
3
Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes.
4
Neem de stukken cobia uit de marinade en dep ze droog. Verwarm 2 el arachideolie in een grote sauteuse (of wok) en bak de stukken 20 sec aan elke kant. Neem ze er uit, doe 1 el olie bij in de sauteuse en stoof er de gesnipperde rest van de ui in aan samen met de gehakte rode peper, de rest van de tandoorimix en de geperste look. Bestrooi na 2 min met de bloem, roer 30 sec, voeg dan het warme water en de room toe. Roer, doe er de groenten en mango bij en verwarm zacht. Breng op smaak met peper en zout.
5
Laat de bereiding opwarmen tot net onder het kookpunt, doe er dan de stukken cobia bij en neem van het vuur. Laat 4 min afgedekt rusten.
6
Serveer meteen, bestrooid met de gehakte lente-uitjes. Dien op met een pilav van basmatirijst met amandelen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35
Mix van Visfiletstukjes
Delhaize Mix van Visfiletstukjes
2 × 500 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
6
99
Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
Pur Natur Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
700 gr
2de tegen -40%
Bio
    4
    99
    Room 20%
    Delhaize Room 20%
    25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    94
    Mango
    Delhaize Mango
    1 st
    2 voor €3.49
    2
    19
    Wortelen | Extra fijn
    Hak Wortelen | Extra fijn
    3 × 215 gr
    2de tegen -50%
    1
    85
    Pastinaak | Geschoond
    Delhaize Pastinaak | Geschoond
    300 gr
    2
    19

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Totaal:
      €38,42