1
Snipper de helft van de ui fijn en rasp de gember. Doe alles in een schaal en voeg de yoghurt toe, het citroensap en de helft van de tandoorimix. Meng en wentel er de stukken cobia goed in. Dek af en laat minstens 4 u marineren, draai de stukken af en toe om.
2
Snijd intussen de wortelen en pastinaken in blokjes. Stoom of kook ze afzonderlijk gaar, maar zorg dat ze nog knapperig zijn. Leg ze meteen in koud water.
3
Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes.
4
Neem de stukken cobia uit de marinade en dep ze droog. Verwarm 2 el arachideolie in een grote sauteuse (of wok) en bak de stukken 20 sec aan elke kant. Neem ze er uit, doe 1 el olie bij in de sauteuse en stoof er de gesnipperde rest van de ui in aan samen met de gehakte rode peper, de rest van de tandoorimix en de geperste look. Bestrooi na 2 min met de bloem, roer 30 sec, voeg dan het warme water en de room toe. Roer, doe er de groenten en mango bij en verwarm zacht. Breng op smaak met peper en zout.
5
Laat de bereiding opwarmen tot net onder het kookpunt, doe er dan de stukken cobia bij en neem van het vuur. Laat 4 min afgedekt rusten.
6
Serveer meteen, bestrooid met de gehakte lente-uitjes. Dien op met een pilav van basmatirijst met amandelen.
1
Snipper de helft van de ui fijn en rasp de gember. Doe alles in een schaal en voeg de yoghurt toe, het citroensap en de helft van de tandoorimix. Meng en wentel er de stukken cobia goed in. Dek af en laat minstens 4 u marineren, draai de stukken af en toe om.
2
Snijd intussen de wortelen en pastinaken in blokjes. Stoom of kook ze afzonderlijk gaar, maar zorg dat ze nog knapperig zijn. Leg ze meteen in koud water.
3
Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes.
4
Neem de stukken cobia uit de marinade en dep ze droog. Verwarm 2 el arachideolie in een grote sauteuse (of wok) en bak de stukken 20 sec aan elke kant. Neem ze er uit, doe 1 el olie bij in de sauteuse en stoof er de gesnipperde rest van de ui in aan samen met de gehakte rode peper, de rest van de tandoorimix en de geperste look. Bestrooi na 2 min met de bloem, roer 30 sec, voeg dan het warme water en de room toe. Roer, doe er de groenten en mango bij en verwarm zacht. Breng op smaak met peper en zout.
5
Laat de bereiding opwarmen tot net onder het kookpunt, doe er dan de stukken cobia bij en neem van het vuur. Laat 4 min afgedekt rusten.
6
Serveer meteen, bestrooid met de gehakte lente-uitjes. Dien op met een pilav van basmatirijst met amandelen.