1
Snij het vlees indien nodig in blokjes. Smelt de boter en 2 eetlepels olie in een grote sauteerpan en bak de blokjes hierin aan alle kanten goudbruin.
2
Doe de grofgehakte uien, de geperste knoflooktenen en de gember in de beker van de hakmolen. Voeg 2 eetlepels water toe en laat draaien tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een grote stoofpot met 3 eetlepels olie en bak 3 min. op een zacht vuur. Voeg de specerijen toe, meng 2 min. en voeg dan het vlees toe. Doe er de yoghurt bij, de tomaten en 20 cl water. Breng aan de kook, dek af en laat op heel zacht vuur sudderen gedurende 1 u. 30’ (je moet het vlees kunnen uiteen halen met een vork).
3
Breng op smaak met peper en zout en dien goed warm op bestrooid met fijngehakte koriander en met geschaafde amandelen (die je vooraf gegrilld hebt in een antikleefpan zonder vetstof).
4
Serveer met basmatirijst en in de oven opgewarmd naanbrood.
1
Snij het vlees indien nodig in blokjes. Smelt de boter en 2 eetlepels olie in een grote sauteerpan en bak de blokjes hierin aan alle kanten goudbruin.
2
Doe de grofgehakte uien, de geperste knoflooktenen en de gember in de beker van de hakmolen. Voeg 2 eetlepels water toe en laat draaien tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een grote stoofpot met 3 eetlepels olie en bak 3 min. op een zacht vuur. Voeg de specerijen toe, meng 2 min. en voeg dan het vlees toe. Doe er de yoghurt bij, de tomaten en 20 cl water. Breng aan de kook, dek af en laat op heel zacht vuur sudderen gedurende 1 u. 30’ (je moet het vlees kunnen uiteen halen met een vork).
3
Breng op smaak met peper en zout en dien goed warm op bestrooid met fijngehakte koriander en met geschaafde amandelen (die je vooraf gegrilld hebt in een antikleefpan zonder vetstof).
4
Serveer met basmatirijst en in de oven opgewarmd naanbrood.