⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKoolsla met spekjes en kaas
Delhaize logo
  • Koolsla met spekjes en kaas
    A

Koolsla met spekjes en kaas

Koolsla met spekjes en kaasA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 80 g gezouten spekblokjes
  • 1 witte kool
  • 2 little gemharten
  • 100 g knolselder
  • 1 citroen
  • 80 g oude Brugge-kaas
  • 1 l melk of amandeldrink
  • 5 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • peper van de molen
  • fleur de sel
  • 5 el olijfolie met look
  • 80 g gezouten spekblokjes
  • 1 witte kool
  • 2 little gemharten
  • 100 g knolselder
  • 1 citroen
  • 80 g oude Brugge-kaas
  • 1 l melk of amandeldrink
  • 5 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • peper van de molen
  • fleur de sel
  • 5 el olijfolie met look

Begin met koken

: 30 min.
1
Snijd de helft van de witte kool en de geschilde knolselder in blokjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in stukken. Doe de groenten in een kookpot, overgiet ze met de melk (of amandeldrink) en voeg de laurierblaadjes, de takjes tijm en de knoflook toe. Breng aan de kook en laat nog 15 min. sudderen. Giet af en houd het kookvocht apart. Mix tot een fijne gladde puree (voeg indien nodig kookvocht toe). Breng verder op smaak.
2
Fruit de gezouten spekblokjes, zonder toevoeging van vetstof. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Snijd de rest van de kool met de mandoline in fijne reepjes. Meng ze met het sap en de fijngeraspte zeste van de biocitroen, de knoflookolie (zie het recept van de tussenrib), peper en zout. Maak de blaadjes van de little gem-harten los, doe ze in een grote kom. Voeg de witte kool toe, de spekblokjes en de Oud Brugge in schilfers. Werk af met toefjes koolcrème en serveer.
1
Snijd de helft van de witte kool en de geschilde knolselder in blokjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in stukken. Doe de groenten in een kookpot, overgiet ze met de melk (of amandeldrink) en voeg de laurierblaadjes, de takjes tijm en de knoflook toe. Breng aan de kook en laat nog 15 min. sudderen. Giet af en houd het kookvocht apart. Mix tot een fijne gladde puree (voeg indien nodig kookvocht toe). Breng verder op smaak.
2
Fruit de gezouten spekblokjes, zonder toevoeging van vetstof. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Snijd de rest van de kool met de mandoline in fijne reepjes. Meng ze met het sap en de fijngeraspte zeste van de biocitroen, de knoflookolie (zie het recept van de tussenrib), peper en zout. Maak de blaadjes van de little gem-harten los, doe ze in een grote kom. Voeg de witte kool toe, de spekblokjes en de Oud Brugge in schilfers. Werk af met toefjes koolcrème en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 317; energie (kCal): 76; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 607,09
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 317; energie (kCal): 76; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 607,09
Gluten vrij
Bijgerechten