1
Laat de rode linzen één dag op voorhand in de appelsap weken.
2
Snijd de grote courgettes (gele en groene) in lange plakjes van 2 à 3 mm dikte. Gril ze 30 sec aan één kant op de barbecue. Schik ze in een schaal, besprenkel ze met de zonnebloemolie en bestrooi ze met het geperst teentje knoflook. Dek af en laat afkoelen.
3
Giet de afgekoelde linzen af en doe ze in een steelpan met koud water. Voeg de takjes tijm toe, breng aan de kook en laat 4 min. sudderen. Giet de linzen af, laat ze onder koud water schrikken en kruid ze met zout.
4
Meng de sla naar keuze (spinazieblaadjes, rucola, radicchio, veldsla …) met de rozijnen, de linzen, de ciderazijn, het sap van de courgettes en, eventueel, weekvocht van de linzen.
5
Schep telkens een beetje van dit mengsel op een uiteinde van een courgetteplakje en rol op. Voeg de rode ui in fijne plakjes toe, samen met de verkruimelde feta, geraspte zeste van een biocitroen, peper en zout. Besprenkel met de knoflookolijfolie en dien op.
1
Laat de rode linzen één dag op voorhand in de appelsap weken.
2
Snijd de grote courgettes (gele en groene) in lange plakjes van 2 à 3 mm dikte. Gril ze 30 sec aan één kant op de barbecue. Schik ze in een schaal, besprenkel ze met de zonnebloemolie en bestrooi ze met het geperst teentje knoflook. Dek af en laat afkoelen.
3
Giet de afgekoelde linzen af en doe ze in een steelpan met koud water. Voeg de takjes tijm toe, breng aan de kook en laat 4 min. sudderen. Giet de linzen af, laat ze onder koud water schrikken en kruid ze met zout.
4
Meng de sla naar keuze (spinazieblaadjes, rucola, radicchio, veldsla …) met de rozijnen, de linzen, de ciderazijn, het sap van de courgettes en, eventueel, weekvocht van de linzen.
5
Schep telkens een beetje van dit mengsel op een uiteinde van een courgetteplakje en rol op. Voeg de rode ui in fijne plakjes toe, samen met de verkruimelde feta, geraspte zeste van een biocitroen, peper en zout. Besprenkel met de knoflookolijfolie en dien op.