⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKoninginnenhapjes met vis
Delhaize logo
  • Koninginnenhapjes met vis
    B

Koninginnenhapjes met vis

Koninginnenhapjes met visB
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g boter
  • 500 g zalmfilet
  • 50 cl visfond
  • 25 cl verse room
  • 1 kg puree met mascarpone
  • 500 g pangasiusfilets
  • 150 g gepelde grijze garnalen
  • 1 kg « gemengde groenten » (diepgevroren groenten Delhaize)
  • 4 el fijngehakte bieslook
  • 50 cl droge witte wijn
  • 2 el citroensap
  • 40 g bloem
  • 12 grote roze garnalen
  • peper
  • zout
  • 3 sjalot
  • 8 bladerdeeggebakje
  • express bindmiddel voor witte sauzen (facultatief)
  • 50 g boter
  • 500 g zalmfilet
  • 50 cl visfond
  • 25 cl verse room
  • 1 kg puree met mascarpone
  • 500 g pangasiusfilets
  • 150 g gepelde grijze garnalen
  • 1 kg « gemengde groenten » (diepgevroren groenten Delhaize)
  • 4 el fijngehakte bieslook
  • 50 cl droge witte wijn
  • 2 el citroensap
  • 40 g bloem
  • 12 grote roze garnalen
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Snipper de sjalotten heel fijn en fruit ze in een stoofpot met de gesmolten boter. Dek af en laat 5 min. op een zacht vuur stoven.
3
Bestrooi met bloem, meng 30 sec., voeg dan de visfond toe en de witte wijn. Meng met de garde en laat 10 min. op een heel zacht vuur sudderen.
4
Snij ondertussen de dekseltjes uit de gebakjes, leg alles op de met bakpapier beklede ovenplaat en warm op in de oven. Snij de visfilets in kleine blokjes.
5
Doe de room bij in de stoofpot (stop hier als je het gerecht op voorhand bereidt), breng opnieuw aan de kook en voeg de visblokjes toe. Laat 3 min. sudderen op een heel zacht vuur. Voeg het citroensap toe en de bieslook. Naar eigen smaak kan je de saus nog wat dikker maken met het bindmiddel. Doe er de grijze garnalen bij en neem meteen van het vuur. Breng op smaak.
6
Verwarm de dikke garnalen tussen 2 borden in de microgolfoven (1 min op 800 W).
7
Vul de bladerdeeggebakjes ondertussen met de visbereiding. Voeg een garnaal toe en serveer meteen met een groentebundeltje en de puree met mascarpone.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Snipper de sjalotten heel fijn en fruit ze in een stoofpot met de gesmolten boter. Dek af en laat 5 min. op een zacht vuur stoven.
3
Bestrooi met bloem, meng 30 sec., voeg dan de visfond toe en de witte wijn. Meng met de garde en laat 10 min. op een heel zacht vuur sudderen.
4
Snij ondertussen de dekseltjes uit de gebakjes, leg alles op de met bakpapier beklede ovenplaat en warm op in de oven. Snij de visfilets in kleine blokjes.
5
Doe de room bij in de stoofpot (stop hier als je het gerecht op voorhand bereidt), breng opnieuw aan de kook en voeg de visblokjes toe. Laat 3 min. sudderen op een heel zacht vuur. Voeg het citroensap toe en de bieslook. Naar eigen smaak kan je de saus nog wat dikker maken met het bindmiddel. Doe er de grijze garnalen bij en neem meteen van het vuur. Breng op smaak.
6
Verwarm de dikke garnalen tussen 2 borden in de microgolfoven (1 min op 800 W).
7
Vul de bladerdeeggebakjes ondertussen met de visbereiding. Voeg een garnaal toe en serveer meteen met een groentebundeltje en de puree met mascarpone.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 494; energie (kCal): 118; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3,5; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1441,96
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 494; energie (kCal): 118; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3,5; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1441,96
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Zomer,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Zalmfilet | Belle-Vue
Gabriel Zalmfilet | Belle-Vue
+/- 650 gr
+/-€
20
79
Visfumet
North Sea Chefs Visfumet
400 gr
3
99
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Mascarpone
Dilea Mascarpone
4 × 250 gr
2de tegen -50%
4
15
Pangasiusfilet | Nature | Ecopack
Delhaize Pangasiusfilet | Nature | Ecopack
700 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
10
99
Gekookte grijze garnalen | Noordzee
Delhaize Gekookte grijze garnalen | Noordzee
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
8
99
Maaltijdbox | Curry madras
Delhaize Maaltijdbox | Curry madras
2 × 950 gr
5
89
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Tokaji 5 Puttonyos
Carpinus Tokaji 5 Puttonyos
50 cl
-25%
18
74
€24,99
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Cocktail garnaalstaarten 51/60
Delhaize Cocktail garnaalstaarten 51/60
450 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
13
49
Bladerdeeg
Herta Bladerdeeg
7 × 230 gr
2de tegen -50%
1
99
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29

Reeds in je keuken

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€134,26