Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBlanquette van balletjes met groentjes
Delhaize logo
  • Blanquette van balletjes met groentjes
    B

Blanquette van balletjes met groentjes

Blanquette van balletjes met groentjesB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g gekruid varkens- en kalfsgehakt
  • 250 g witte champignons
  • 250 g wortel
  • 1 preiwit
  • 100 g diepgevroren zilveruitjes
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 kg aardappelen
  • 1 eidooier
  • 2 blokjes vetarme kippenbouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 4 afgestreken el bloem
  • peper
  • zout
  • 600 g gekruid varkens- en kalfsgehakt
  • 250 g witte champignons
  • 250 g wortel
  • 1 preiwit
  • 100 g diepgevroren zilveruitjes
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 kg aardappelen
  • 1 eidooier
  • 2 blokjes vetarme kippenbouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 4 afgestreken el bloem
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook ze in kokend water of stoom ze gaar.
3
Rol van het gehakt kleine balletjes ongeveer zo groot als een kers, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 10 minuten in de oven bakken.
4
Snij intussen de wortelen in schijfjes en het preiwit in fijne reepjes. Doe ze met de zilveruitjes en 2 eetlepels olie in een kookpot en bak alles 2 minuten aan op zacht vuur. Voeg de bloem toe, roer 1 minuut, doe er dan geleidelijk aan en al roerend 75 cl warm water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en het kruidentuiltje. Doe er de balletjes bij en laat 10 minuten sudderen op heel zacht vuur.
5
Snij intussen de champignons in plakjes en bak ze in een pan in 1 eetlepel olie en het citroensap tot al het vrijgekomen water verdampt is. Doe ze bij in de kookpot en voeg ook de room toe, laat 2 minuten sudderen en neem van het vuur.
6
Klop de eidooier krachtig los in een pollepel van het kookvocht. Giet alles terug in de kookpot en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met de aardappelen. Opgelet : laat de saus niet meer koken nadat je de eidooier hebt toegevoegd.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook ze in kokend water of stoom ze gaar.
3
Rol van het gehakt kleine balletjes ongeveer zo groot als een kers, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 10 minuten in de oven bakken.
4
Snij intussen de wortelen in schijfjes en het preiwit in fijne reepjes. Doe ze met de zilveruitjes en 2 eetlepels olie in een kookpot en bak alles 2 minuten aan op zacht vuur. Voeg de bloem toe, roer 1 minuut, doe er dan geleidelijk aan en al roerend 75 cl warm water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en het kruidentuiltje. Doe er de balletjes bij en laat 10 minuten sudderen op heel zacht vuur.
5
Snij intussen de champignons in plakjes en bak ze in een pan in 1 eetlepel olie en het citroensap tot al het vrijgekomen water verdampt is. Doe ze bij in de kookpot en voeg ook de room toe, laat 2 minuten sudderen en neem van het vuur.
6
Klop de eidooier krachtig los in een pollepel van het kookvocht. Giet alles terug in de kookpot en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met de aardappelen. Opgelet : laat de saus niet meer koken nadat je de eidooier hebt toegevoegd.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 539; energie (kCal): 129; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 794,38
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 539; energie (kCal): 129; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 794,38
Kids,Moederdag,Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht