1
Snijd 650 g witloof fijn en doe het in een grote pan met 1 el olijfolie. Besprenkel met een scheutje citroensap. Dek af en laat 10 min. pruttelen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het deksel en bak nog eens 5 min. op een hoog vuur tot al het water verdampt is.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op 180° C. Bak 200 g spekblokjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Begin op een laag vuurtje en verhoog het vuur naarmate het vet begint te smelten.
3
Bekleed een grote taartvorm met een kruimeldeeg. Klop in een kom 3 eieren los met 2,5 dl crème fraîche 20% vg en peper. Voeg de uitgelekte spekblokjes en het witloof toe. Meng goed en kruid naar wens. Giet het mengsel in de taartvorm en bak 30 min. in de oven.
4
Meng ondertussen 100 g veldsla met 2 el olijfolie, een scheutje citroensap en zout. Serveer het slaatje bij de quiche.
1
Snijd 650 g witloof fijn en doe het in een grote pan met 1 el olijfolie. Besprenkel met een scheutje citroensap. Dek af en laat 10 min. pruttelen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het deksel en bak nog eens 5 min. op een hoog vuur tot al het water verdampt is.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op 180° C. Bak 200 g spekblokjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Begin op een laag vuurtje en verhoog het vuur naarmate het vet begint te smelten.
3
Bekleed een grote taartvorm met een kruimeldeeg. Klop in een kom 3 eieren los met 2,5 dl crème fraîche 20% vg en peper. Voeg de uitgelekte spekblokjes en het witloof toe. Meng goed en kruid naar wens. Giet het mengsel in de taartvorm en bak 30 min. in de oven.
4
Meng ondertussen 100 g veldsla met 2 el olijfolie, een scheutje citroensap en zout. Serveer het slaatje bij de quiche.