⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenQuiche met witloof en spek
Delhaize logo
  • Quiche met witloof en spek

Quiche met witloof en spek

Quiche met witloof en spek
Makkelijk
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g spekblokjes
  • 3 eieren
  • 650 g witloof
  • 100 g veldsla
  • 1/2 citroen
  • 1 kruimeldeeg
  • 25 cl room 20% vg
  • 3 el olijfolie
  • Peper
  • zout
  • 200 g spekblokjes
  • 3 eieren
  • 650 g witloof
  • 100 g veldsla
  • 1/2 citroen
  • 1 kruimeldeeg
  • 25 cl room 20% vg
  • 3 el olijfolie
  • Peper
  • zout

Begin met koken

1
Snijd 650 g witloof fijn en doe het in een grote pan met 1 el olijfolie. Besprenkel met een scheutje citroensap. Dek af en laat 10 min. pruttelen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het deksel en bak nog eens 5 min. op een hoog vuur tot al het water verdampt is.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op 180° C. Bak 200 g spekblokjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Begin op een laag vuurtje en verhoog het vuur naarmate het vet begint te smelten.
3
Bekleed een grote taartvorm met een kruimeldeeg. Klop in een kom 3 eieren los met 2,5 dl crème fraîche 20% vg en peper. Voeg de uitgelekte spekblokjes en het witloof toe. Meng goed en kruid naar wens. Giet het mengsel in de taartvorm en bak 30 min. in de oven.
4
Meng ondertussen 100 g veldsla met 2 el olijfolie, een scheutje citroensap en zout. Serveer het slaatje bij de quiche.
1
Snijd 650 g witloof fijn en doe het in een grote pan met 1 el olijfolie. Besprenkel met een scheutje citroensap. Dek af en laat 10 min. pruttelen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het deksel en bak nog eens 5 min. op een hoog vuur tot al het water verdampt is.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op 180° C. Bak 200 g spekblokjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Begin op een laag vuurtje en verhoog het vuur naarmate het vet begint te smelten.
3
Bekleed een grote taartvorm met een kruimeldeeg. Klop in een kom 3 eieren los met 2,5 dl crème fraîche 20% vg en peper. Voeg de uitgelekte spekblokjes en het witloof toe. Meng goed en kruid naar wens. Giet het mengsel in de taartvorm en bak 30 min. in de oven.
4
Meng ondertussen 100 g veldsla met 2 el olijfolie, een scheutje citroensap en zout. Serveer het slaatje bij de quiche.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekreepjes | Gerookt
Herta Spekreepjes | Gerookt
2 x 100 gr
2de tegen -50%
3
09
Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr
2de tegen -50%
3
49
Veldsla
Delhaize Veldsla
100 gr
1
39
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruimeldeeg | rond
Herta Kruimeldeeg | rond
230 gr
2de tegen -50%
1
99
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€11,59