⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKalfsblanquette met spek en wortelen
Delhaize logo
  • Kalfsblanquette met spek en wortelen

Kalfsblanquette met spek en wortelen

Kalfsblanquette met spek en wortelen
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg kalfsfricassee (kalfsblanquette) extra mager
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 500 g wortelen
  • 1 preistok
  • 2 uien
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 3 potjes van 19 cl kalfsbouillon
  • 1,5 dl water
  • 40 g bloem
  • 20 g boter
  • 4 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 vetarme runderbouillonblokjes
  • Peper
  • zout
  • 1 kg kalfsfricassee (kalfsblanquette) extra mager
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 500 g wortelen
  • 1 preistok
  • 2 uien
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 3 potjes van 19 cl kalfsbouillon
  • 1,5 dl water
  • 40 g bloem
  • 20 g boter
  • 4 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 vetarme runderbouillonblokjes
  • Peper
  • zout

Begin met koken

1
Fruit de gehakte uien op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met de helft van de olijfolie. 
2
Snijd de grootste stukken van de kalfsblanquette doormidden. Doe ze in een grote pan met de warme boter en de rest van de olie en bak ze goudbruin op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
3
Bestrooi de uien in de cocotte met bloem, roer 1 min. op een matig vuur en voeg dan de kalfsfond toe. Schraap met een houten spatel over de bodem van de braadpan. Voeg het vlees, het water, de verkruimelde bouillonblokjes en het bouquet garni toe. Blus de grote pan met witte wijn, schraap de vleesresten los en giet alles in de cocotte. Laat 1u sudderen op een heel zacht vuurtje, met het deksel erop. 
4
Snijd de wortelen in halve rondjes en het preiwit in ringen. Voeg ze toe aan de cocotte en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 30 min. sudderen op een zacht vuurtje, zonder deksel. 
5
Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier doe ze in de cocotte. Kruid naar wens. 
6
Serveer warm, met minirösti of puree. 
1
Fruit de gehakte uien op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met de helft van de olijfolie. 
2
Snijd de grootste stukken van de kalfsblanquette doormidden. Doe ze in een grote pan met de warme boter en de rest van de olie en bak ze goudbruin op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
3
Bestrooi de uien in de cocotte met bloem, roer 1 min. op een matig vuur en voeg dan de kalfsfond toe. Schraap met een houten spatel over de bodem van de braadpan. Voeg het vlees, het water, de verkruimelde bouillonblokjes en het bouquet garni toe. Blus de grote pan met witte wijn, schraap de vleesresten los en giet alles in de cocotte. Laat 1u sudderen op een heel zacht vuurtje, met het deksel erop. 
4
Snijd de wortelen in halve rondjes en het preiwit in ringen. Voeg ze toe aan de cocotte en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 30 min. sudderen op een zacht vuurtje, zonder deksel. 
5
Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier doe ze in de cocotte. Kruid naar wens. 
6
Serveer warm, met minirösti of puree. 
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 473/133 ; Vetten (g): 5,3 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,8 ; Koolhydraten (g): 5,5 ; Suikers (g): 1,7 ; Vezels (g): 1 ; Eiwitten (g): 10 ; Zout (g): 0,8 ; Energie (kcal per portie): 731 ; Nutri-score: A

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 473/133 ; Vetten (g): 5,3 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,8 ; Koolhydraten (g): 5,5 ; Suikers (g): 1,7 ; Vezels (g): 1 ; Eiwitten (g): 10 ; Zout (g): 0,8 ; Energie (kcal per portie): 731 ; Nutri-score: A
Frans
Moederdag,Vaderdag
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sauté van kalfsvlees
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Spekreepjes | Gerookt
Herta Spekreepjes | Gerookt
2 x 100 gr
2de tegen -50%
3
09
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
2de tegen -50%
1
69
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Fond | Kalf | Wit
Delhaize Fond | Kalf | Wit
22 cl
3
99
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Bouillon | Rund | Vetarm
365 Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
46

Reeds in je keuken

Fijngesneden ajuin
Delhaize Fijngesneden ajuin
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
59
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€16,96