1
Fruit de gehakte uien op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met de helft van de olijfolie.
2
Snijd de grootste stukken van de kalfsblanquette doormidden. Doe ze in een grote pan met de warme boter en de rest van de olie en bak ze goudbruin op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
3
Bestrooi de uien in de cocotte met bloem, roer 1 min. op een matig vuur en voeg dan de kalfsfond toe. Schraap met een houten spatel over de bodem van de braadpan. Voeg het vlees, het water, de verkruimelde bouillonblokjes en het bouquet garni toe. Blus de grote pan met witte wijn, schraap de vleesresten los en giet alles in de cocotte. Laat 1u sudderen op een heel zacht vuurtje, met het deksel erop.
4
Snijd de wortelen in halve rondjes en het preiwit in ringen. Voeg ze toe aan de cocotte en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 30 min. sudderen op een zacht vuurtje, zonder deksel.
5
Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier doe ze in de cocotte. Kruid naar wens.
6
Serveer warm, met minirösti of puree.
1
Fruit de gehakte uien op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met de helft van de olijfolie.
2
Snijd de grootste stukken van de kalfsblanquette doormidden. Doe ze in een grote pan met de warme boter en de rest van de olie en bak ze goudbruin op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
3
Bestrooi de uien in de cocotte met bloem, roer 1 min. op een matig vuur en voeg dan de kalfsfond toe. Schraap met een houten spatel over de bodem van de braadpan. Voeg het vlees, het water, de verkruimelde bouillonblokjes en het bouquet garni toe. Blus de grote pan met witte wijn, schraap de vleesresten los en giet alles in de cocotte. Laat 1u sudderen op een heel zacht vuurtje, met het deksel erop.
4
Snijd de wortelen in halve rondjes en het preiwit in ringen. Voeg ze toe aan de cocotte en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 30 min. sudderen op een zacht vuurtje, zonder deksel.
5
Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier doe ze in de cocotte. Kruid naar wens.
6
Serveer warm, met minirösti of puree.