1
Laat de tofu uitlekken en wikkel hem in keukenpapier om hem maximaal te drogen.
2
Hak de gember heel fijn en snipper de ui. Doe ze samen met het geperste teentje knoflook en de sambal in een stoofpan met 2 el olijfolie. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje. Voeg 7,5 dl water toe, het verkruimelde bouillonblokje, de pindakaas, de kokosmelk, 2 el gesuikerde sojasaus en breng zachtjes aan de kook.
3
Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine blokjes. Schep alles in de stoofpan en laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen.
4
Snijd de tofu intussen in kleine blokjes, meng ze met het maiszetmeel en schud ze in een zeef. Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een braadpan met 2 el olijfolie en 1 snufje zout. Voeg 2 el gesuikerde sojasaus toe, zodra de tofublokjes mooi goudbruin zijn, en laat inkoken tot ze gelakt zijn.
5
Overgiet de noedels royaal met kokend water, dek af en laat 5 min. rusten. Laat uitlekken en schep in de stoofpan.
6
Dien de bouillon heel warm op, met de tofublokjes als topping en limoenpartjes.
7
Tip: Werk je bouillon af met gesnipperde lente-uitjes en/of koriander, als je er in huis hebt.
1
Laat de tofu uitlekken en wikkel hem in keukenpapier om hem maximaal te drogen.
2
Hak de gember heel fijn en snipper de ui. Doe ze samen met het geperste teentje knoflook en de sambal in een stoofpan met 2 el olijfolie. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje. Voeg 7,5 dl water toe, het verkruimelde bouillonblokje, de pindakaas, de kokosmelk, 2 el gesuikerde sojasaus en breng zachtjes aan de kook.
3
Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine blokjes. Schep alles in de stoofpan en laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen.
4
Snijd de tofu intussen in kleine blokjes, meng ze met het maiszetmeel en schud ze in een zeef. Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een braadpan met 2 el olijfolie en 1 snufje zout. Voeg 2 el gesuikerde sojasaus toe, zodra de tofublokjes mooi goudbruin zijn, en laat inkoken tot ze gelakt zijn.
5
Overgiet de noedels royaal met kokend water, dek af en laat 5 min. rusten. Laat uitlekken en schep in de stoofpan.
6
Dien de bouillon heel warm op, met de tofublokjes als topping en limoenpartjes.
7
Tip: Werk je bouillon af met gesnipperde lente-uitjes en/of koriander, als je er in huis hebt.