1
Snijd de bouten in 2 ter hoogte van het gewricht, maak een paar insnijdingen in het vel (zo kan de marinade goed doordringen) en doe ze in een grote schaal. Meng 250 g yoghurt, het sap van ½ limoen en de tandooripasta. Roer het mengsel onder de kip. Voeg de gember in fijne staafjes en ½ limoen in schijfjes toe. Dek af en laat minstens 4 u in de koelkast marineren (of nog beter: de hele nacht!).
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de stukken kip op, besprenkel ze met de helft van de olijfolie en bak 30 min. goudbruin in de oven.
3
Snijd de appelen en de venkel met de mandoline in fijne plakjes. Voeg de korianderblaadjes, de rest van het limoensap en 2 el olijfolie toe. Kruid met peper, zout en meng.
4
Meng de rest van de yoghurt met de rest van de olijfolie, peper en zout. Serveer deze saus en het slaatje bij de kip. Geef er basmatirijst en/of geroosterd naanbrood bij.
1
Snijd de bouten in 2 ter hoogte van het gewricht, maak een paar insnijdingen in het vel (zo kan de marinade goed doordringen) en doe ze in een grote schaal. Meng 250 g yoghurt, het sap van ½ limoen en de tandooripasta. Roer het mengsel onder de kip. Voeg de gember in fijne staafjes en ½ limoen in schijfjes toe. Dek af en laat minstens 4 u in de koelkast marineren (of nog beter: de hele nacht!).
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de stukken kip op, besprenkel ze met de helft van de olijfolie en bak 30 min. goudbruin in de oven.
3
Snijd de appelen en de venkel met de mandoline in fijne plakjes. Voeg de korianderblaadjes, de rest van het limoensap en 2 el olijfolie toe. Kruid met peper, zout en meng.
4
Meng de rest van de yoghurt met de rest van de olijfolie, peper en zout. Serveer deze saus en het slaatje bij de kip. Geef er basmatirijst en/of geroosterd naanbrood bij.