1
Leg de knolselder op de gloeiende houtskolen van de barbecue en bak hem gedurende 2 u tot de schil volledig zwart geblakerd is. Draai hem intussen om de 10 min. om. Laat de knolselder 10 min. rusten, schil hem, spoel hem grondig en snijd hem in fijne plakjes. Smeer de selderplakjes in met een beetje olijfolie, kruid ze met zout en peper.
2
Schil intussen de ananas, snijd hem verticaal in 4 en verwijder het harde kerndeel. Smeer de ananasparten en de rode peper lichtjes in met olie. Gril alles 1 min. aan elke kant op de hete barbecue. Snijd de ananas in kleine blokjes. Hak de ontpitte rode peper, de koriander en de rode ui fijn. Meng alles met een scheutje olijfolie, peper en zout.
3
Meng de yoghurt met het geperste gepelde teentje knoflook en citroensap naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
4
Snijd het Turkse brood in 6 en gril het lichtjes op de barbecue. Open de broodparten en beleg ze met knolselderplakjes, ananassalsa en yoghurtsaus.
1
Leg de knolselder op de gloeiende houtskolen van de barbecue en bak hem gedurende 2 u tot de schil volledig zwart geblakerd is. Draai hem intussen om de 10 min. om. Laat de knolselder 10 min. rusten, schil hem, spoel hem grondig en snijd hem in fijne plakjes. Smeer de selderplakjes in met een beetje olijfolie, kruid ze met zout en peper.
2
Schil intussen de ananas, snijd hem verticaal in 4 en verwijder het harde kerndeel. Smeer de ananasparten en de rode peper lichtjes in met olie. Gril alles 1 min. aan elke kant op de hete barbecue. Snijd de ananas in kleine blokjes. Hak de ontpitte rode peper, de koriander en de rode ui fijn. Meng alles met een scheutje olijfolie, peper en zout.
3
Meng de yoghurt met het geperste gepelde teentje knoflook en citroensap naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
4
Snijd het Turkse brood in 6 en gril het lichtjes op de barbecue. Open de broodparten en beleg ze met knolselderplakjes, ananassalsa en yoghurtsaus.