⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSalade met garnalen en gegrilde avocado’s, clementines en mozzarella
Delhaize logo
  • Salade met garnalen en gegrilde avocado’s, clementines en mozzarella
    C

Salade met garnalen en gegrilde avocado’s, clementines en mozzarella

Salade met garnalen en gegrilde avocado’s, clementines en mozzarellaC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g bevroren garnaalstaarten
  • 2 avocado's
  • 600 g clementines
  • 1/2 Parijs stokbrood
  • 4 bollen buffelmozzarella's
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 250 g bevroren garnaalstaarten
  • 2 avocado's
  • 600 g clementines
  • 1/2 Parijs stokbrood
  • 4 bollen buffelmozzarella's
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Pers het sap van 2 of 3 clementines in een kom: je hebt minstens 4 el nodig. Klop er met een garde zout, peper, Espelettepeper naar eigen smaak en 4 el olijfolie onder.
2
Schil de andere clementines en snijd ze in dikke schijfjes.
3
Pel de ontdooide garnalen en bak ze kort in een braadpan met 1 el olijfolie.
4
Warm een grill op. Snijd de avocado’s in 2, haal er de pit uit en schil ze. Smeer de snijkant in met olijfolie en gril ze heel kort. Snijd het brood in dikke sneetjes en gril ze ook.
5
Scheur de mozzarella in grote stukken. Dresseer de avocado’s in de borden, met de clementineschijfjes, de mozzarella en de garnalen. Zet de dressing apart op tafel en serveer met het gegrilde stokbrood.
1
Pers het sap van 2 of 3 clementines in een kom: je hebt minstens 4 el nodig. Klop er met een garde zout, peper, Espelettepeper naar eigen smaak en 4 el olijfolie onder.
2
Schil de andere clementines en snijd ze in dikke schijfjes.
3
Pel de ontdooide garnalen en bak ze kort in een braadpan met 1 el olijfolie.
4
Warm een grill op. Snijd de avocado’s in 2, haal er de pit uit en schil ze. Smeer de snijkant in met olijfolie en gril ze heel kort. Snijd het brood in dikke sneetjes en gril ze ook.
5
Scheur de mozzarella in grote stukken. Dresseer de avocado’s in de borden, met de clementineschijfjes, de mozzarella en de garnalen. Zet de dressing apart op tafel en serveer met het gegrilde stokbrood.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 179 kcal - Vetten: 13,9 g - Koolhydraten: 5,4 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 6,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 179 kcal - Vetten: 13,9 g - Koolhydraten: 5,4 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 6,9 g
Lunch