1
Smeer de zalm in met olijfolie en gril hem 1 min. per kant op een vrij hoog vuur, in een voorverwarmde antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat rusten.
2
Snijd de halve ongeschilde appel in heel kleine blokjes en meng ze met citroensap. Voeg het fijngesnipperde lenteuitje toe, de verkruimelde zalm, de skyr, de gesnipperde dille, peper en zout. Meng en breng verder op smaak (voeg indien nodig nog een beetje citroen toe).
3
Deze knapperige en smaakvolle spread doet het heel goed op geroosterd brood (werk bijv. af met een beetje tuinkers), op kleine aperitieftoastjes of zelfs als dipsaus.
4
Tip: Dit recept is ook heerlijk met andere ‘vette’ vissoorten (rijk aan omega 3) zoals sardines, makreel, forel of tonijn.
1
Smeer de zalm in met olijfolie en gril hem 1 min. per kant op een vrij hoog vuur, in een voorverwarmde antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat rusten.
2
Snijd de halve ongeschilde appel in heel kleine blokjes en meng ze met citroensap. Voeg het fijngesnipperde lenteuitje toe, de verkruimelde zalm, de skyr, de gesnipperde dille, peper en zout. Meng en breng verder op smaak (voeg indien nodig nog een beetje citroen toe).
3
Deze knapperige en smaakvolle spread doet het heel goed op geroosterd brood (werk bijv. af met een beetje tuinkers), op kleine aperitieftoastjes of zelfs als dipsaus.
4
Tip: Dit recept is ook heerlijk met andere ‘vette’ vissoorten (rijk aan omega 3) zoals sardines, makreel, forel of tonijn.