Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenZalmspread met groene appel
Delhaize logo
  • Zalmspread met groene appel
    C

Zalmspread met groene appel

door Gema Gomez
Zalmspread met groene appelC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 100 g zalmfilet zonder vel
  • 1 lente-ui
  • 1/2 appel (Granny Smith)
  • 1/2 citroen
  • 3 takjes dille
  • 100 g skyr natuur
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 100 g zalmfilet zonder vel
  • 1 lente-ui
  • 1/2 appel (Granny Smith)
  • 1/2 citroen
  • 3 takjes dille
  • 100 g skyr natuur
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 10 min.
1
Smeer de zalm in met olijfolie en gril hem 1 min. per kant op een vrij hoog vuur, in een voorverwarmde antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat rusten.
2
Snijd de halve ongeschilde appel in heel kleine blokjes en meng ze met citroensap. Voeg het fijngesnipperde lenteuitje toe, de verkruimelde zalm, de skyr, de gesnipperde dille, peper en zout. Meng en breng verder op smaak (voeg indien nodig nog een beetje citroen toe).
3
Deze knapperige en smaakvolle spread doet het heel goed op geroosterd brood (werk bijv. af met een beetje tuinkers), op kleine aperitieftoastjes of zelfs als dipsaus.
4
Tip: Dit recept is ook heerlijk met andere ‘vette’ vissoorten (rijk aan omega 3) zoals sardines, makreel, forel of tonijn.
1
Smeer de zalm in met olijfolie en gril hem 1 min. per kant op een vrij hoog vuur, in een voorverwarmde antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat rusten.
2
Snijd de halve ongeschilde appel in heel kleine blokjes en meng ze met citroensap. Voeg het fijngesnipperde lenteuitje toe, de verkruimelde zalm, de skyr, de gesnipperde dille, peper en zout. Meng en breng verder op smaak (voeg indien nodig nog een beetje citroen toe).
3
Deze knapperige en smaakvolle spread doet het heel goed op geroosterd brood (werk bijv. af met een beetje tuinkers), op kleine aperitieftoastjes of zelfs als dipsaus.
4
Tip: Dit recept is ook heerlijk met andere ‘vette’ vissoorten (rijk aan omega 3) zoals sardines, makreel, forel of tonijn.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 122 kcal - Vetten: 8,4 g - Koolhydraten: 5,7 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 6,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 122 kcal - Vetten: 8,4 g - Koolhydraten: 5,7 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 6,1 g
Gluten vrij
Less waste,Vis - minder dan 3€
Bijgerechten