1
Snijd de wortelen, de selderstengels en de ui in grote stukken. Doe de kip in een kookpot met de groenten, de peterseliesteeltjes, het hele teentje knoflook, de tijm, de laurierblaadjes, peper en zout. Overgiet volledig met koud water, breng aan de kook en laat 1 u met het deksel op de pan pruttelen.
2
Snijd met een scherpe uitsteekring 8 cirkels van 9 cm diameter uit 1 plak bladerdeeg (laat de andere plakken deeg nog in de koelkast). Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er 1 cirkel op en snijd de 7 andere in ringen, met een uitsteekring van 5,5 cm diameter.
3
Bevochtig de randen van de cirkel, leg er een ring op, bevochtig hem en doe zo voort, tot alle ringen gestapeld zijn. Maak 6 bladerdeegbakjes op dezelfde manier. Bestrijk de bovenkant en 6 kleine deegcirkeltjes (deksels) met losgeklopt ei. Schuif 30 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
4
Doe de kalfszwezeriken in een steelpan koud water, breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Laat ze schrikken onder koud water. Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, peper en zout en rol het tot kleine balletjes. Kook ze 2 min. in 2 pollepels bouillon (uit de kookpot met de kip).
5
Fruit de champignons in stukken met 20 g boter. Kruid met peper en zout. Verwijder het vel van de kalfszwezeriken, snijd ze in blokjes en bak ze op een hoog vuur, met 40 g boter. Kruid met peper en zout. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
6
Giet de kip af en filter de bouillon. Smelt 40 g boter in een stoofpan, bestuif met bloem, meng 2 min. en giet er beetje bij beetje en al kloppend 1 l bouillon bij. Voeg de room en het sap van ½ citroen toe.
7
Trek het vlees van de kip in stukken en voeg het samen met de champignons, de balletjes en de kalfszwezeriken in de stoofpan toe. Laat pruttelen.
8
Dresseer de borden: leg de bladerdeegbakjes op de borden en lepel er vulling in. Bestrooi met fijngehakte peterselie. Dien meteen op, met frietjes, rijst, puree …
1
Snijd de wortelen, de selderstengels en de ui in grote stukken. Doe de kip in een kookpot met de groenten, de peterseliesteeltjes, het hele teentje knoflook, de tijm, de laurierblaadjes, peper en zout. Overgiet volledig met koud water, breng aan de kook en laat 1 u met het deksel op de pan pruttelen.
2
Snijd met een scherpe uitsteekring 8 cirkels van 9 cm diameter uit 1 plak bladerdeeg (laat de andere plakken deeg nog in de koelkast). Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er 1 cirkel op en snijd de 7 andere in ringen, met een uitsteekring van 5,5 cm diameter.
3
Bevochtig de randen van de cirkel, leg er een ring op, bevochtig hem en doe zo voort, tot alle ringen gestapeld zijn. Maak 6 bladerdeegbakjes op dezelfde manier. Bestrijk de bovenkant en 6 kleine deegcirkeltjes (deksels) met losgeklopt ei. Schuif 30 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
4
Doe de kalfszwezeriken in een steelpan koud water, breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Laat ze schrikken onder koud water. Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, peper en zout en rol het tot kleine balletjes. Kook ze 2 min. in 2 pollepels bouillon (uit de kookpot met de kip).
5
Fruit de champignons in stukken met 20 g boter. Kruid met peper en zout. Verwijder het vel van de kalfszwezeriken, snijd ze in blokjes en bak ze op een hoog vuur, met 40 g boter. Kruid met peper en zout. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
6
Giet de kip af en filter de bouillon. Smelt 40 g boter in een stoofpan, bestuif met bloem, meng 2 min. en giet er beetje bij beetje en al kloppend 1 l bouillon bij. Voeg de room en het sap van ½ citroen toe.
7
Trek het vlees van de kip in stukken en voeg het samen met de champignons, de balletjes en de kalfszwezeriken in de stoofpan toe. Laat pruttelen.
8
Dresseer de borden: leg de bladerdeegbakjes op de borden en lepel er vulling in. Bestrooi met fijngehakte peterselie. Dien meteen op, met frietjes, rijst, puree …