Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKlassieke vol-au-vent
Delhaize logo
  • Klassieke vol-au-vent
    D

Klassieke vol-au-vent

door Jeroen De Pauw
Klassieke vol-au-ventD
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 hoevekip
  • 350 g kalfszwezeriken
  • 400 g kalfsgehakt zonder kruiden
  • 2 eieren
  • 250 g witte champignons
  • 2 grote wortelen
  • 1/2 groene selder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1/4 bussel krulpeterselie
  • 4 takjes tijm
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 1 dl room
  • 3 el paneermeel
  • 40 g bloem
  • 100 g boter
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • zout
  • 1 hoevekip
  • 350 g kalfszwezeriken
  • 400 g kalfsgehakt zonder kruiden
  • 2 eieren
  • 250 g witte champignons
  • 2 grote wortelen
  • 1/2 groene selder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1/4 bussel krulpeterselie
  • 4 takjes tijm
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 1 dl room
  • 3 el paneermeel

Begin met koken

: 1 u 30 min.
1
Snijd de wortelen, de selderstengels en de ui in grote stukken. Doe de kip in een kookpot met de groenten, de peterseliesteeltjes, het hele teentje knoflook, de tijm, de laurierblaadjes, peper en zout. Overgiet volledig met koud water, breng aan de kook en laat 1 u met het deksel op de pan pruttelen.
2
Snijd met een scherpe uitsteekring 8 cirkels van 9 cm diameter uit 1 plak bladerdeeg (laat de andere plakken deeg nog in de koelkast). Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er 1 cirkel op en snijd de 7 andere in ringen, met een uitsteekring van 5,5 cm diameter.
3
Bevochtig de randen van de cirkel, leg er een ring op, bevochtig hem en doe zo voort, tot alle ringen gestapeld zijn. Maak 6 bladerdeegbakjes op dezelfde manier. Bestrijk de bovenkant en 6 kleine deegcirkeltjes (deksels) met losgeklopt ei. Schuif 30 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
4
Doe de kalfszwezeriken in een steelpan koud water, breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Laat ze schrikken onder koud water. Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, peper en zout en rol het tot kleine balletjes. Kook ze 2 min. in 2 pollepels bouillon (uit de kookpot met de kip).
5
Fruit de champignons in stukken met 20 g boter. Kruid met peper en zout. Verwijder het vel van de kalfszwezeriken, snijd ze in blokjes en bak ze op een hoog vuur, met 40 g boter. Kruid met peper en zout. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
6
Giet de kip af en filter de bouillon. Smelt 40 g boter in een stoofpan, bestuif met bloem, meng 2 min. en giet er beetje bij beetje en al kloppend 1 l bouillon bij. Voeg de room en het sap van ½ citroen toe.
7
Trek het vlees van de kip in stukken en voeg het samen met de champignons, de balletjes en de kalfszwezeriken in de stoofpan toe. Laat pruttelen.
8
Dresseer de borden: leg de bladerdeegbakjes op de borden en lepel er vulling in. Bestrooi met fijngehakte peterselie. Dien meteen op, met frietjes, rijst, puree …
1
Snijd de wortelen, de selderstengels en de ui in grote stukken. Doe de kip in een kookpot met de groenten, de peterseliesteeltjes, het hele teentje knoflook, de tijm, de laurierblaadjes, peper en zout. Overgiet volledig met koud water, breng aan de kook en laat 1 u met het deksel op de pan pruttelen.
2
Snijd met een scherpe uitsteekring 8 cirkels van 9 cm diameter uit 1 plak bladerdeeg (laat de andere plakken deeg nog in de koelkast). Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er 1 cirkel op en snijd de 7 andere in ringen, met een uitsteekring van 5,5 cm diameter.
3
Bevochtig de randen van de cirkel, leg er een ring op, bevochtig hem en doe zo voort, tot alle ringen gestapeld zijn. Maak 6 bladerdeegbakjes op dezelfde manier. Bestrijk de bovenkant en 6 kleine deegcirkeltjes (deksels) met losgeklopt ei. Schuif 30 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
4
Doe de kalfszwezeriken in een steelpan koud water, breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Laat ze schrikken onder koud water. Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, peper en zout en rol het tot kleine balletjes. Kook ze 2 min. in 2 pollepels bouillon (uit de kookpot met de kip).
5
Fruit de champignons in stukken met 20 g boter. Kruid met peper en zout. Verwijder het vel van de kalfszwezeriken, snijd ze in blokjes en bak ze op een hoog vuur, met 40 g boter. Kruid met peper en zout. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
6
Giet de kip af en filter de bouillon. Smelt 40 g boter in een stoofpan, bestuif met bloem, meng 2 min. en giet er beetje bij beetje en al kloppend 1 l bouillon bij. Voeg de room en het sap van ½ citroen toe.
7
Trek het vlees van de kip in stukken en voeg het samen met de champignons, de balletjes en de kalfszwezeriken in de stoofpan toe. Laat pruttelen.
8
Dresseer de borden: leg de bladerdeegbakjes op de borden en lepel er vulling in. Bestrooi met fijngehakte peterselie. Dien meteen op, met frietjes, rijst, puree …
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 248 kcal - Vetten: 16,3 g - Koolhydraten: 15,1 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 11 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 248 kcal - Vetten: 16,3 g - Koolhydraten: 15,1 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 11 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Kalfszwezerik
350 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Gehakt | Kalfs
+/- 279 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mechelse koekoek
Delhaize Mechelse koekoek
+/- 1,3 kg
-20%
+/-€
10
35
€12,94
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Schär | Bladerdeeg
Schär Schär | Bladerdeeg
5 × 250 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
6
75
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Paneermeel | Glutenvrij
Schär Paneermeel | Glutenvrij
300 gr
2de tegen -50%
3
85
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
-10% voor 3
3
89

Reeds in je keuken

Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
+/-€73,25