1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Spoel de aardappelen en kook gaar in gezouten water.
3
Snij het kalfslapje langs één kant overlangs open zodat er een enveloppe ontstaat.
4
Kruid de binnenkant van de enveloppe met zout en peper. Leg een schelletje ham over de breedte van de insnede en daarop een plakje kaas. Vouw het kalfslapje dicht, druk aan en sluit met een cocktailprikker.
5
Maak een paneerstation door in een eerste diep bord de bloem te doen, in het tweede een losgeklopt ei en in het derde bord het paneermeel.
6
Haal de cordon bleu eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel.
7
Verhit een antikleefpan (geschikt voor de oven) met een klontje boter. Bak de cordon bleu kort langs beide kanten aan, zodat er een mooie korst ontstaat. Bak het geheeld nog 5 à 10 minuten in de oven af.
8
Giet de aardappelen af en bak ze nog even krokant in een weinig boter. Bestrooi met grof zeezout.
9
Maak een slaatje van rucola, gehalveerde kerstomaten en parmezaanschilfers. Besprenkel met wat olijfolie, grof zeezout en kruid met wat peper uit de molen.
10
Serveer de cordon bleu met het slaatje en de warme gebakken krielpatatjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Spoel de aardappelen en kook gaar in gezouten water.
3
Snij het kalfslapje langs één kant overlangs open zodat er een enveloppe ontstaat.
4
Kruid de binnenkant van de enveloppe met zout en peper. Leg een schelletje ham over de breedte van de insnede en daarop een plakje kaas. Vouw het kalfslapje dicht, druk aan en sluit met een cocktailprikker.
5
Maak een paneerstation door in een eerste diep bord de bloem te doen, in het tweede een losgeklopt ei en in het derde bord het paneermeel.
6
Haal de cordon bleu eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel.
7
Verhit een antikleefpan (geschikt voor de oven) met een klontje boter. Bak de cordon bleu kort langs beide kanten aan, zodat er een mooie korst ontstaat. Bak het geheeld nog 5 à 10 minuten in de oven af.
8
Giet de aardappelen af en bak ze nog even krokant in een weinig boter. Bestrooi met grof zeezout.
9
Maak een slaatje van rucola, gehalveerde kerstomaten en parmezaanschilfers. Besprenkel met wat olijfolie, grof zeezout en kruid met wat peper uit de molen.
10
Serveer de cordon bleu met het slaatje en de warme gebakken krielpatatjes.