1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schilde aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot met 400g spruitjes. Overgiet met koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Laat 20min. pruttelen.
2
Bak de presa’s op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 40 g boter. Kruid ze met peper en zout. Doe ze in een ovenschaal zodra ze mooi dichtgeschroeid zijn en bak ze naargelang hun dikte nog ± 10 min. in de oven.
3
Fruit de gehakte sjalotten op een zacht vuurtje in dezelfde braadpan. Giet er na 5 min. 2 dl water bij en roer alle aanbaksels los. Voeg het verkruimelde bouillonblokje, de pickles en de room toe. Laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen en breng verder op smaak. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte kervel toe.
4
Snipper de rest van de spruitjes fijn, dompel ze 1 min. in een steelpan kokend water en laat ze onder koud water schrikken. Meng ze met de azijn, peper en zout.
5
Giet de aardappelen en de spruitjes af, doe ze terug in de kookpot, voeg de rest van de boter toe, peper en zout. Plet met een pureestamper en breng verder op smaak. Snijd de presa in dikke sneetjes, serveer er de stoemp bij en werk hem af met de spruitjessalade.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schilde aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot met 400g spruitjes. Overgiet met koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Laat 20min. pruttelen.
2
Bak de presa’s op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 40 g boter. Kruid ze met peper en zout. Doe ze in een ovenschaal zodra ze mooi dichtgeschroeid zijn en bak ze naargelang hun dikte nog ± 10 min. in de oven.
3
Fruit de gehakte sjalotten op een zacht vuurtje in dezelfde braadpan. Giet er na 5 min. 2 dl water bij en roer alle aanbaksels los. Voeg het verkruimelde bouillonblokje, de pickles en de room toe. Laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen en breng verder op smaak. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte kervel toe.
4
Snipper de rest van de spruitjes fijn, dompel ze 1 min. in een steelpan kokend water en laat ze onder koud water schrikken. Meng ze met de azijn, peper en zout.
5
Giet de aardappelen en de spruitjes af, doe ze terug in de kookpot, voeg de rest van de boter toe, peper en zout. Plet met een pureestamper en breng verder op smaak. Snijd de presa in dikke sneetjes, serveer er de stoemp bij en werk hem af met de spruitjessalade.