1
Meng de yoghurt in een kleine schaal met 1 el garam masala en 1 kl kurkuma. Kruid met peper, met zout, voeg de kipfilets toe en bestrijk ze langs alle kanten met de marinade. Dek de schaal af en laat minstens 30 min. marineren (of zelfs 12 u als je tijd hebt).
2
Smelt de helft van de boter in een kleine sauteerpan. Voeg de gesnipperde uien toe, samen met de gehakte teentjes knoflook, en bestrooi met de rest van de garam masala en van de kurkuma. Bak op een matig vuurtje goudbruin. Voeg de tomaten en de cashewnoten toe, kruid met peper, met zout en laat 15 min. op een matig vuurtje pruttelen.
3
Bak de stukken kip intussen op een matig vuurtje rondom goudbruin, in een braadpan met de rest van de boter.
4
Giet de room in de sauteerpan en mix tot een smeuïge saus fijn. Leg de stukken kip in de saus en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen. Voeg een beetje water toe als de saus te dik is en breng verder op smaak.
5
Bestrooi met gehakte koriander, voeg limoenpartjes toe en serveer met basmatirijst en/of naanbrood.
1
Meng de yoghurt in een kleine schaal met 1 el garam masala en 1 kl kurkuma. Kruid met peper, met zout, voeg de kipfilets toe en bestrijk ze langs alle kanten met de marinade. Dek de schaal af en laat minstens 30 min. marineren (of zelfs 12 u als je tijd hebt).
2
Smelt de helft van de boter in een kleine sauteerpan. Voeg de gesnipperde uien toe, samen met de gehakte teentjes knoflook, en bestrooi met de rest van de garam masala en van de kurkuma. Bak op een matig vuurtje goudbruin. Voeg de tomaten en de cashewnoten toe, kruid met peper, met zout en laat 15 min. op een matig vuurtje pruttelen.
3
Bak de stukken kip intussen op een matig vuurtje rondom goudbruin, in een braadpan met de rest van de boter.
4
Giet de room in de sauteerpan en mix tot een smeuïge saus fijn. Leg de stukken kip in de saus en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen. Voeg een beetje water toe als de saus te dik is en breng verder op smaak.
5
Bestrooi met gehakte koriander, voeg limoenpartjes toe en serveer met basmatirijst en/of naanbrood.