⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKlassieke soufflé met gruyère
Delhaize logo
  • Klassieke soufflé met gruyère
    D

Klassieke soufflé met gruyère

Klassieke soufflé met gruyèreD
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 30 g boter
  • paneermeel
  • 25 g boter (voor de ovenschaaltjes)
  • 40 g bloem
  • 30 cl melk
  • 2 kl mosterd
  • 160 g geraspte gruyère
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 kl maïszetmeel
  • 4 eieren
  • 30 g boter
  • paneermeel
  • 25 g boter (voor de ovenschaaltjes)
  • 40 g bloem
  • 30 cl melk
  • 2 kl mosterd
  • 160 g geraspte gruyère
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 kl maïszetmeel
  • 4 eieren

Begin met koken

: 15 min + kooktijd: 15 min
1
Gebruik  ovenschoteltjes met een rechte boord zodat de soufflé gelijkmatig rijst, liefst van terracotta zodat de hitte goed verdeeld wordt en behouden blijft. Gebruik een penseel om de bodem en de wanden van de schoteltjes met gesmolten boter te bestrijken.
2
Verdeel het paneermeel over de binnenkant van de schoteltjes. Draai ze ondersteboven om het overtollige paneermeel te verwijderen. Raak nu de binnenkant van de schoteltjes nu niet meer aan, want dan zal de soufflé minder goed rijzen tijdens het bakken. Zet de schoteltjes in de koelkast.
3
Smelt de boter en bereid een roux met de bloem. Voeg melk, mosterd en cayennepeper toe en breng aan de kook terwijl je stevig blijft roeren tot de saus dikker wordt. Haal van het vuur. Splits de eieren en voeg de dooiers bij de bereiding. Zo wordt de bechamel een mornaysaus! Doe er de geraspte kaas bij, zout en meng.
4
Gebruik een schone kom om het eiwit met het maïszetmeel stijf te kloppen. Het zetmeel zal de gebakken soufflé in evenwicht houden. Meng eerst voorzichtig 1/3 van het eiwit bij de kaasbereiding en voeg er dan de rest bij.
5
Vul de ovenschoteltjes voor ¾ en zet ze 30 min in de koelkast. Laat de oven voorverwarmen op th. 6/7 – 200°C (niet met hete lucht!).
6
Zet 15 min. in een oven op 200°C.
1
Gebruik  ovenschoteltjes met een rechte boord zodat de soufflé gelijkmatig rijst, liefst van terracotta zodat de hitte goed verdeeld wordt en behouden blijft. Gebruik een penseel om de bodem en de wanden van de schoteltjes met gesmolten boter te bestrijken.
2
Verdeel het paneermeel over de binnenkant van de schoteltjes. Draai ze ondersteboven om het overtollige paneermeel te verwijderen. Raak nu de binnenkant van de schoteltjes nu niet meer aan, want dan zal de soufflé minder goed rijzen tijdens het bakken. Zet de schoteltjes in de koelkast.
3
Smelt de boter en bereid een roux met de bloem. Voeg melk, mosterd en cayennepeper toe en breng aan de kook terwijl je stevig blijft roeren tot de saus dikker wordt. Haal van het vuur. Splits de eieren en voeg de dooiers bij de bereiding. Zo wordt de bechamel een mornaysaus! Doe er de geraspte kaas bij, zout en meng.
4
Gebruik een schone kom om het eiwit met het maïszetmeel stijf te kloppen. Het zetmeel zal de gebakken soufflé in evenwicht houden. Meng eerst voorzichtig 1/3 van het eiwit bij de kaasbereiding en voeg er dan de rest bij.
5
Vul de ovenschoteltjes voor ¾ en zet ze 30 min in de koelkast. Laat de oven voorverwarmen op th. 6/7 – 200°C (niet met hete lucht!).
6
Zet 15 min. in een oven op 200°C.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 936; energie (kCal): 225; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 9; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 11,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 308,03
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 936; energie (kCal): 225; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 9; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 11,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 308,03
Vegetarisch
Diner
Hapjes

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Paneermeel
Delhaize Paneermeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
61
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79
Gruyère | Geraspt
Delhaize Gruyère | Geraspt
2 × 150 gr
4
99
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Totaal:
€18,05