Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGegratineerde aardappelen met roquefort en noten
Delhaize logo
  • Gegratineerde aardappelen met roquefort en noten
    C

Gegratineerde aardappelen met roquefort en noten

Gegratineerde aardappelen met roquefort en notenC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 40 g boter
  • 3 eieren
  • 50 cl melk
  • 10 cl room
  • 200 g roquefort
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 kg vastkokende aardappelen (type Charlotte)
  • 50 g walnoten
  • versgemalen zwarte peper
  • 40 g boter
  • 3 eieren
  • 50 cl melk
  • 10 cl room
  • 200 g roquefort
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 kg vastkokende aardappelen (type Charlotte)
  • 50 g walnoten
  • versgemalen zwarte peper

Begin met koken

: 20 min + baktijd 1 u 15 min
1
Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
2
Neem een mes met breed lemmet en plet de walnoten met de vlakke kant van het lemmet.
3
Klop de eieren los met de melk, de room, de verkruimelde roquefort, peper en een beetje zout.
4
Schil en snijd de aardappelen in schijfjes van ongeveer 3 mm dik. (met de mandoline). Spoel ze en dep ze dan droog met een keukendoek. Leg een laag aardappelschijfjes in een beboterde ovenschotel, overgiet met saus en bestrooi met een beetje gehakte noten. Leg er een laag aardappelschijfjes op, saus,... Doe zo voort tot al de ingrediënten op zijn.
5
Bestrooi alles met stukjes boter en tijmblaadjes. Dek af met aluminiumfolie en zet 1 u in de oven. Verwijder dan de folie en laat nog 15 min bakken op 210°C (stand 7).
6
Dien heel warm op bij gevogelte of vlees. Ook heel lekker als vegetarisch gerecht, geserveerd met een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
2
Neem een mes met breed lemmet en plet de walnoten met de vlakke kant van het lemmet.
3
Klop de eieren los met de melk, de room, de verkruimelde roquefort, peper en een beetje zout.
4
Schil en snijd de aardappelen in schijfjes van ongeveer 3 mm dik. (met de mandoline). Spoel ze en dep ze dan droog met een keukendoek. Leg een laag aardappelschijfjes in een beboterde ovenschotel, overgiet met saus en bestrooi met een beetje gehakte noten. Leg er een laag aardappelschijfjes op, saus,... Doe zo voort tot al de ingrediënten op zijn.
5
Bestrooi alles met stukjes boter en tijmblaadjes. Dek af met aluminiumfolie en zet 1 u in de oven. Verwijder dan de folie en laat nog 15 min bakken op 210°C (stand 7).
6
Dien heel warm op bij gevogelte of vlees. Ook heel lekker als vegetarisch gerecht, geserveerd met een slaatje.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 629; energie (kCal): 151; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 698,83
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 629; energie (kCal): 151; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 698,83
Vegetarisch
Moederdag
Overig
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Noten
50 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Schimmelkaas | Roquefort | AOC | Blok
    Taste of Inspirations Schimmelkaas | Roquefort | AOC | Blok
    2 × 125 gr
    4
    25
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29

    Reeds in je keuken

    Zachte boter
    Aubel Zachte boter
    500 gr
    8
    79
    Totaal:
    €20,33