⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTruffelbrownies
Delhaize logo
  • Truffelbrownies
    E

Truffelbrownies

TruffelbrowniesE
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 60 g boter
  • 200 g pure chocolade
  • 3/5 dl melk op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 200 g suiker
  • 70 g bloem
  • 1/4 kl bakpoeder
  • 1/2 kl zout
  • 1,6 dl room
  • 2 el poedersuiker (optioneel)
  • 60 g boter
  • 200 g pure chocolade
  • 3/5 dl melk op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 200 g suiker
  • 70 g bloem
  • 1/4 kl bakpoeder
  • 1/2 kl zout
  • 1,6 dl room
  • 2 el poedersuiker (optioneel)

Begin met koken

: 40 min + 20 min in de oven
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
3
Laat de boter smelten op een zacht vuur, samen met 85 g chocolade. Voeg de melk toe.
4
Klop de eieren wit en schuimig met de suiker. Meng met de gesmolten chocolade. Voeg er het bloemmengsel bij, roer goed.
5
Beboter een vierkante bakvorm, bestuif met bloem en stort het deeg erin. Bak in de oven gedurende 20 min.
6
Haal uit de oven en duw met je duimen voorzichtig op de cake, zodat hij een beetje inzakt, behalve aan de kanten. Zo krijgt het gebak een licht opstaande rand.
7
Breek de rest van de chocolade in een kom, voor de ganache. Breng de room voorzichtig aan de kook, op een zacht vuur. Haal van het vuur en giet de hete room over de chocolade. Roer goed, zodat de chocolade smelt. Giet over de brownies en laat afkoelen.
8
Snijd het gebak in kleine stukjes en bestuif met poedersuiker.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
3
Laat de boter smelten op een zacht vuur, samen met 85 g chocolade. Voeg de melk toe.
4
Klop de eieren wit en schuimig met de suiker. Meng met de gesmolten chocolade. Voeg er het bloemmengsel bij, roer goed.
5
Beboter een vierkante bakvorm, bestuif met bloem en stort het deeg erin. Bak in de oven gedurende 20 min.
6
Haal uit de oven en duw met je duimen voorzichtig op de cake, zodat hij een beetje inzakt, behalve aan de kanten. Zo krijgt het gebak een licht opstaande rand.
7
Breek de rest van de chocolade in een kom, voor de ganache. Breng de room voorzichtig aan de kook, op een zacht vuur. Haal van het vuur en giet de hete room over de chocolade. Roer goed, zodat de chocolade smelt. Giet over de brownies en laat afkoelen.
8
Snijd het gebak in kleine stukjes en bestuif met poedersuiker.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1617; energie (kCal): 388; vetten (g): 21,7; verzadigde vetten (g): 13,1; koolhydraten (g): 43,7; suikers (g): 37,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 425,64
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1617; energie (kCal): 388; vetten (g): 21,7; verzadigde vetten (g): 13,1; koolhydraten (g): 43,7; suikers (g): 37,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 425,64
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
2 × 180 gr
Bio
    6
    75
    Melk | Halfvol | Zonder lactose
    Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
    1 l
    2de tegen -50%
    2
    79
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Gist droog
    Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    85
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Bloemsuiker
    Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    79

    Reeds in je keuken

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €22,77