Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKipsatés en zoete aardappelpuree
Delhaize logo
  • Kipsatés en zoete aardappelpuree
    A

Kipsatés en zoete aardappelpuree

Kipsatés en zoete aardappelpureeA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g extrafijne kipfiletlapjes
  • 4 zoete aardappelen (± 1 kg)
  • 2 lente-uitjes
  • 4 el ‘Thai Nuts’ Blue Elephant
  • 3 el water
  • 2 el tahini
  • 3 el hoisinsaus
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • peper
  • 700 g extrafijne kipfiletlapjes
  • 4 zoete aardappelen (± 1 kg)
  • 2 lente-uitjes
  • 4 el ‘Thai Nuts’ Blue Elephant
  • 3 el water
  • 2 el tahini
  • 3 el hoisinsaus
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 1u baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de 4 hele zoete aardappelen in een ovenschaal, bak ze gedurende 1 u. en schil ze. Mix het vruchtvlees van de aardappelen met de tahini, peper en zout, tot een homogene crème.
2
Rijg de extrafijne kipfiletlapjes op satéstokjes. Bak ze op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met de olijfolie. Voeg de hoisinsaus en het water toe. Laat inkoken en lichtjes karamelliseren. Bestrooi met sesamzaadjes.
3
Serveer de zoete aardappelcrème met de satés. Werk af met de fijngesnipperde lente-uitjes en de notenmix. Dien meteen op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de 4 hele zoete aardappelen in een ovenschaal, bak ze gedurende 1 u. en schil ze. Mix het vruchtvlees van de aardappelen met de tahini, peper en zout, tot een homogene crème.
2
Rijg de extrafijne kipfiletlapjes op satéstokjes. Bak ze op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met de olijfolie. Voeg de hoisinsaus en het water toe. Laat inkoken en lichtjes karamelliseren. Bestrooi met sesamzaadjes.
3
Serveer de zoete aardappelcrème met de satés. Werk af met de fijngesnipperde lente-uitjes en de notenmix. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
A
Energie: 651 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Gluten vrij
Kids,Moederdag
Hoofdgerecht
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tahini
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Hoisin saus
3 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
2 × 600 gr
7
80
Zoete | Aardappelen
Delhaize Zoete | Aardappelen
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
3
15
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Mild curry paste
Patak's Mild curry paste
165 gr
2
19
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
-10% voor 3
4
25

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Nestlé Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1,5 l
2+1 gratis
4
49
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€26,88